Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tisíce maturantů se dobrovolně přihlásily k těžšímu testu z matematiky, píší ho dnes

Na některých středních školách dnes probíhá didaktický test pro maturanty. Ne ale pro všechny. Píší ho ti, kteří se dobrovolně přihlásili k obtížnější zkoušce z matematiky. Test sice není součástí povinné státní maturity, ale řada vysokých škol k jeho výsledkům přihlíží při přijímačkách. Letos se pro test dobrovolně rozhodlo 3405 studentů.

Zkoušku s názvem Matematika+ tedy píše přibližně pět procent středoškoláků, kteří skládají maturitu poprvé. Nedělají ji ale vždy ve své škole. Koná se jen ve vybraných. Převážná většina přihlášených k testu je z gymnázií, ostatní z technických středních škol a lyceí.

Stejně jako u jiných částí maturity platí pro dnešní test zvýšená hygienická opatření proti koronaviru. Studenti před zkouškou odevzdali čestné prohlášení o své bezinfekčnosti, museli dodržovat rozestupy a před příchodem do učeben si dezinfikovat ruce. Když vše dodrží, nemusí mít u zkoušky roušky.

Obtížnější test z matematiky je do současné doby pilotním projektem. Podle ministerstva se ale osvědčil. Od příštího roku by na projekt mohla navázat nepovinná zkouška s názvem Matematika rozšiřující. Vše ale musí posvětit ještě Senát. Návrh, kromě jiného předpokládá i zrušení plánovaného zavedení povinné maturity z matematiky od jara příštího roku.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky maturanti, matematika, test, ministerstvo, škola, maturita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tisíce maturantů se dobrovolně přihlásily k těžšímu testu z matematiky, píší ho dnes  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.