Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena se včera vážně zranila po pádu z výšky u Velké Úpy

Šestatřicetiletá žena se v sobotu odpoledne vážně zranila po pádu z malé výšky. Na místo pro ni musel přiletět vrtulník letecké záchranné služby, který ji přepravil do nemocnice. Zásah byl kvůli nepřístupnému terénu velmi náročný, uvedl mluvčí Horské služby Radek Zeman.

Po nahlášení nehody v lokalitě boudy Na křižovatce nad Velkou Úpou byl na místě jako první vrtulník. "My jsme se mezitím snažili ke zraněné dostat velmi těžkým terénem nejprve autem a poté terénní čtyřkolkou. Následovali nás zdravotničtí záchranáři z Trutnova, kteří šli pěšky. Posádka vrtulníku zatím stačila ženu ošetřit," uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Tomáš Novák.

Záchranáři poté pacientku připravili k leteckému transportu. Kvůli terénu bylo vyloučené, aby jí šetrně převezli k místu přistání vrtulníku. "Posádka jí proto naložila do podvěsu a spolu s lékařem letecké záchranné služby s ní přeletěla na místo, kde mohli bezpečně přistát. Tam pak zdravotníci ženu definitivně ošetřili a vrtulník ji transportoval k dalšímu ošetření do královéhradecké nemocnice," uvedl Novák.

Členové Horské služby pak dopravili posádky sanitních vozů zpět. Z místa nehody je převezli na čtyřkolce a pak v těžkém terénním automobilu do Velké Úpy. Kromě nich a posádky letecké záchranné služby se na zásahu podíleli i policisté a inspektor provozu Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, neštěstí, Krkonoše, zranění, Velká Úpa, letecká záchranná služba, horská služba, terén, Tomáš Novák, Trutnov, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena se včera vážně zranila po pádu z výšky u Velké Úpy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.