Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

IKEA otevře v červnu v Hradci Králové první výdejní místo v České republice

Nábytkářský řetězec IKEA otevře v červnu v Hradci Králové první výdejní místo v ČR. Zásobovat jej bude z obchodního domu na Černém Mostě v Praze. Společnost to dnes uvedla v tiskové zprávě. Nedávno firma uvedla, že další výdejní místa letos otevře ještě v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem, Liberci a ve Zlíně. Výdejní místa mají sloužit zákazníkům e-shopu, kde IKEA v uplynulém finančním roce zaznamenala růst prodejů téměř o 36 procent.

Objednávání s doručením do Hradce Králové IKEA na webu spustí 1. června. První zásilky si zákazníci budou moci vyzvednout od pátku 5. června. Výdejní místo bude v areálu hypermarketu Albert na západním okraji města a jeho provozovatelem bude logistická společnost HRAL. Možnost osobního vyzvednutí zboží IKEA dosud nabízela jen v obchodních domech.

Zhruba před deseti lety IKEA plánovala, že v Hradci Králové postaví obchodní dům. Později plán odložila.

Ceny za dodávku zboží do výdejny se budou odvíjet od celkové hmotnosti zboží v objednávce. U objednávek do 90 kilogramů bude cena 299 korun, u zásilek do 200 kilogramů to bude 399 korun a u objednávek nad 200 kilogramů zákazník zaplatí 699 korun. Při nákupu v e-shopu IKEA nyní účtuje za zásilku do 30 kilogramů dopravné 300 korun. Další ceny dopravy na zadanou adresu jsou odstupňované podle hodnoty nákupu a pohybují se od 590 korun do 3290 korun. Zdarma je doprava zásilek v hodnotě nad 150.000 korun.

IKEA je švédská nábytkářská firma. V České republice působí od roku 1996, má tu čtyři obchodní domy, dva v Praze, další v Brně a Ostravě. Provozuje zde také internetový obchod. V uplynulém finančním roce, který trval od 1. září 2018 do 31. srpna 2019, v tuzemsku meziročně zvýšila tržby o 6,3 procenta na 10,7 miliardy korun. Obchodní domy navštívilo přes deset milionů lidí, ti zde nakoupili přes 61 milionů výrobků. Čeští zákazníci utratili v obchodním domě v průměru 1745 korun. V e-shopu průměrná útrata činila zhruba 9186 korun.

Obchodní domy IKEA v ČR byly kvůli koronaviru zhruba dva měsíce uzavřené, opět otevřely v pondělí 11. května. Před obchodními domy se tehdy tvořily fronty.

Autoři | Foto Alexander Isreb, pexels.com

Štítky ČR, trh, dřevo, internet, nábytek, firmy, IKEA, Hradec Králové, Česko, obchodní dům, internetový obchod, Praha, Plzeň, České Budějovice, Karlovy Vary, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IKEA otevře v červnu v Hradci Králové první výdejní místo v České republice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.