Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejdřív ho policie chytila pod vlivem drog za volantem, pak při bitce. Teď sedí ve vazbě za prodej pervitinu po celém kraji

V policejní vazbě skončil třiadvacetiletý muž z Hradecka, který vyráběl a zároveň prodával pervitin. Za poslední dva roky uskutečnil nejméně 154 obchodů během kterých prodal vždy minimálně 65 gramů této drogy. S policií už při tom zkušeností má. Jendou ho chytila pod vlivem drog za volantem, podruhé si vyřizoval účty a kradl.

„Za poslední dva roky si třiadvacetiletý muž vydělal prodejem drog téměř 90 tisíc korun,“ vysvětlila policejní mluvčí Iva Kormošová. Nyní je dealer ve vazbě a hrozí mu jeden až pět let vězení.

Pro policii to není žádný nováček. „Policisté z evidencí zjistili, že muž byl v loňském září odsouzen v souvislosti s drogami k dvouletému trestu odnětí svobody podmíněně za zločin loupež, ke které došlo na jaře v Novém Městě nad Metují,“ dodává policejní mluvčí. Spolu se svými kamarády vylákali čtvrtého muže na schůzku. Tam ho zbili a okradli o peníze, které použili na výrobu a nákup drog.

Dále policie zjistila, že kromě loupeže byl odsouzen i za jízdu pod vlivem drog na Rychnovsku. „A navíc byl ještě vloni dvakrát řešen pro přestupek odmítnutí se podrobit orientačnímu testu na návykové látky, když byl zastaven jako řidič ke kontrole,“ dodává mluvčí.

Vyšetřoval tak uznal, že může ve svém podniku pokračovat. Navíc by mohl ovlivňovat případné svědky, proto skončil ve vazbě.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky drogy, vězení, vazba, policie, prodej, pervitin, peníze, krádež, bitka, Královéhradecký kraj, droga, Nové Město nad Metují, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejdřív ho policie chytila pod vlivem drog za volantem, pak při bitce. Teď sedí ve vazbě za prodej pervitinu po celém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.