Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Adršpašských skalách se zranil horolezec. Musel pro něj vrtulník

Pro mladého horolezce musel včera odpoledne vrtulník záchranářů do adršpašských skal. Spadl z přibližně šestimetrové výšky. Naštěstí ho jistilo lano. I tak ale utrpěl lehké poranění trupu. Na místě zasahovali záchranáři, hasiči a vrtulník, který muže transportoval do nemocnice v Liberci.

,,Horolezec nespadl ze skály přímo na zem, ale do lana, byl jištěný. Při pádu se ale zranil," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Zraněný horolezec se dokázal dostat na kraj lesa, kam sjeli záchranáři i hasiči.


,,Vzhledem k mechanismu úrazu byl zhruba pětadvacetiletý pacient přepraven vrtulníkem na traumacentrum do Liberce k vyloučení případného vnitřního nebo vážnějšího poranění," řekl mluvčí záchranné služby Královéhradeckého kraje Ivo Novák.


U případu ale musel zasahovat vrtulník ze sousedního Libereckého kraje. Ten z hradeckého byl v té době u jiného případu. V náročném terénu skal využívají záchranáři k záchraně zraněných dost často podvěsu pod vrtulníkem. Připraveni na to byli i v tomto případě. Vzhledem k tomu, že se zraněný dostal na přístupné místo, podvěs nakonec nebyl potřeba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com/ hzskhk

Štítky Náchodsko, Adršpach, horolezec, zranění, vrtulník, skála, Liberec, Ivo Novák, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Adršpašských skalách se zranil horolezec. Musel pro něj vrtulník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.