Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé přestali posílat ČOIce stížnosti na obchody, teď si stěžují na cestovky

Vláda povoluje kšandy a v době koronavirové pandemie postupně rozvolňuje opatření a otevírá obchody. Zatím jsou otevřeny ty menší do 2500 metrů čtverečních. Ty s plochou větší, by mohly otevřít už 11. května. Neznamená to, že se v době nouzového stavu Česká obchodní inspekce nezabývá žádnými podněty od lidí. Ba naopak. Stížnosti na obchody, vystřídaly stížnosti na cestovky.

V tuto chvíli, kdy jsou obchody uzavřené, na ně České obchodní inspekci nechodí podněty od spotřebitelů. „Do značné míry to kompenzují opravdu četné stížnosti a hlavně dotazy na cestovní kanceláře, provozovatele internetových obchodů a další,“ říká mluvčí obchodní inspekce Jiří Fröhlich.

Lidé se také nejvíce obrací na ČOI s žádostmi o rady s ohledem nekonání zájezdu. „Jsou to také stížnosti na nedoručené zboží v souvislosti s aktuální situací. Jde o roušky, respirátory, hygienické gely," přibližuje Fröhlich.

Inspektoři na kontroly nechodí, ale řeší jiné úkoly


Inspektoři tedy nikam nezmizeli. Byli přesunuti na jiné úkoly, které byly nezbytné a prioritně se týkaly aktuální situace. Tím je například dovoz respirátorů a zaměřili se i na rizikové weby zneužívající aktuální situaci. „Také jsme „uvolnili ruce“ Policii ČR tím, že jsme pomáhali monitorovat dodržování nařízení Vlády ČR ze stran podnikatelů (zda nemají otevřenou provozovnu),“ dodává Fröhlich. Jakmile budou moci otevřít i další obchody, což se již děje postupně, inspektoři začnou být také postupně přesouváni zpět na tradiční typy kontrol. „Převládat po určitou dobu budou kontroly v souvislosti s internetovými prodejci, ale také další kontroly přímo související s aktuální situací,“ říká Fröhlich.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cestovní kancelář, obchod, stížnosti, ČOI, koronavirus, Česká obchodní inspekce, Jiří Fröhlich, Vláda ČR, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé přestali posílat ČOIce stížnosti na obchody, teď si stěžují na cestovky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.