Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Škoda Auto obnoví výrobu už v pondělí. Pro zaměstnance budou platit rozsáhlá bezpečnostní opatření

Všechny tři závody Škody Auto, které má společnost po republice, se v těchto dnech připravují na obnovení výroby. Ta stojí už od 18. března kvůli pandemii koronaviru. Definitivně by se měli zaměstnanci vrátit zpátky do práce v pondělí 27. dubna. Platit pro ně budou rozsáhlá bezpečnostní opatření.

Automobilka přijala více než 80 závazných opatření pro ochranu před nakažením na pracovišti. Každý pracovník, si bude muset nasadit roušku nejpozději při vstupu do areálu a během pracovní doby, ji nebude moci sundat. Každé směně bude přidělen čas navíc na čištění nářadí, telefonů, materiálů a povrchů. Všechny oblasti budou podléhat celkové dezinfekci.

U zaměstnanců ve výrobě se vytvoří menší týmy, které by měly pracovat ve stálém složení. Předávání informací při střídání směn má být stručné. Zaměstnanci také nebudou čerpat přestávky současně, ale postupně, aby se minimalizoval přímý kontakt a tím i riziko nákazy.

Kde je to možné, je doporučeno pracovat z domu. V kancelářích bude méně zaměstnanců, aby byl dodržován potřebný odstup. Ani tady nebudou chodit na přestávky všichni najednou. Kromě toho, začnou platit i hygienická doporučení. Odpustit si tak budou muset podávání rukou. Ruce si také mají častěji dezinfikovat a mýt.

Škodovka bude bezpečnostní pravidla pro obnovu výroby realizovat ve třech fázích.

  • V první fázi proběhne zahájení výroby s úplným zavedením všech schválených opatření
  • Ve druhé fázi budou některá bezpečnostní opatření uvolněna, jakmile to bude možné
  • V průběhu třetí fáze dojde v delším časovém horizontu k postupnému uvolňování tak, že na konci budou obnoveny obvyklé postupy. Zruší se i dočasná omezení vstupu do závodu a schůzky se budou konat tak, jak je obvyklé.

Zaměstnanci Škody Auto v Kvasinách, Vrchlabí a Mladé Boleslavi, dostávali od 18. března do 29. března 70 procent platu, poté se částka zvýšila na 75 procent. Stejná dohoda platí nadále. 75 procent platu tak budou zaměstnanci dostávat až do pondělí 27. dubna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Škoda Auto

Štítky Škoda Auto, obnovení, provoz, výroba, Kvasiny, Mladá Boleslav, Vrchlabí, ŠKODA AUTO a.s., bezpečnostní opatření, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škoda Auto obnoví výrobu už v pondělí. Pro zaměstnance budou platit rozsáhlá bezpečnostní opatření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.