Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Prezident Mountfieldu Miroslav Schön představuje úsporná opatření

Neplánovaný závěr sezóny 2019/20 udělal čáru přes rozpočet jednotlivým extraligovým klubům, které se momentálně snaží přijít s opatřeními, která mají utlumit ztráty z nedohrané soutěže. K takovým krokům, které představuje prezident klubu Miroslav Schön, musel přistoupit také Mountfield HK. Týkají se odměn i zimního stadionu.

Sezóna skončila těsně před vrcholem, který by do ochozů přilákal velké množství fanoušků. Jaká je aktuální finanční situace v klubu?
Po vyhlášení nouzového stavu a ukončení extraligy jsme okamžitě zareagovali několika restriktivními opatřeními vědomi si toho, co nastane, a především s ohledem na povinnost chovat se s péčí řádného hospodáře. Museli jsme reagovat na propad příjmů od partnerů a ze vstupného na domácí zápasy v probíhajícím play off. V tuto chvíli neznáme přesné číslo tohoto propadu, ale domnívám se, že se bude pohybovat ve výši přibližně 8 až 12 milionů korun.

Jaká konkrétní opatření jste podnikli?
Kromě několika výpovědí, které se týkaly zejména hráčů, kterým končila po sezóně smlouva, se generální manažer Aleš Kmoníček sešel s devíti hráči – s Radkem Smoleňákem, Lukášem Cingelem, Alešem Jerglem, Petrem Koukalem, Jakubem Lvem, Markem Mazancem, Filipem Pavlíkem, Radovanem Pavlíkem a Jakubem Orsavou. S těmito hráči se domluvil na tom, že se vzdají svých odměn za měsíce březen a duben 2020 (někteří jen za jeden měsíc). Stejně tak se svých odměn za oba měsíce vzdal i Aleš Kmoníček. Veškerá opatření jsem předem konzultoval s panem primátorem Alexandrem Hrabálkem, který mi vyjádřil svou podporu. Chtěl bych všem výše uvedeným hráčům a generálnímu manažerovi alespoň touto cestou poděkovat, jelikož pomohli klubu v době, kdy to nejvíce potřebuje. Myslím, že jsme na správné cestě vše zvládnout a v plné síle vstoupit do nadcházející sezóny.

Jak je to s ostatními hráči?
Ostatní hráči jsou pod smlouvami a svoje odměny za měsíce březen a duben 2020 dostanou v plné výši.

Které další kroky musel klub učinit?
Generální manažer se postupně sešel s představiteli Města Hradec Králové, aby jim naši situaci vysvětlil a ukázal, že děláme všechno pro to, abychom důstojně dokončili tuto sezónu a co nejlépe se připravili na tu nadcházející. V této souvislosti je potřeba uvést, že celý zimní stadion byl uveden do jakéhosi „nouzového“ režimu tak, abychom minimalizovali náklady, ale v souladu se všemi pravidly ho i nadále provozovali a připravovali na novou sezónu.

Jak se k aktuální situaci staví podporovatelé hradeckého hokeje?
Já s dalšími členy představenstva řešíme intenzivně současnou situaci s našimi partnery a snažíme se zjistit jejich možnosti podpory pro následující sezónu. V tuto chvíli mě těší, že všichni partneři, které jsem oslovil, podporu i nadále přislíbili, z čehož mám obrovskou radost a chtěl bych jim touto cestou také poděkovat.

Máte představu, co se bude dít v případě, že nouzový stav bude pokračovat i v novém ročníku?
Stále věřím, že nová sezóna začne včas, hráči začnou trénovat a my již nebudeme muset sahat k dalším restriktivním opatřením. Pokud by však současná situace trvala i v květnu a třeba i další měsíce, máme připraven další krizový scénář. Pokud hráči nezačnou z důvodu nouzového stavu trénovat, neměli by mít dle smlouvy nárok na žádnou odměnu. Ale jsme si vědomi, že i oni mají určité finanční povinnosti, takže se s nimi chceme domluvit na určitém kompromisu. Jednou z možností je postupovat dle doporučení ČSLH, kde se zjednodušeně hovoří o výplatě 50 % hráčské odměny u výplat vyšších než 50 tisíc korun. To však předbíhám, uvidíme…

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky rozhovor, hokej, opatření, spoření, finance, Mountfield, Hradec Králové, Miroslav Suchöň, Mountfield Hradec Králové, nouzový stav, Aleš Kmoníček, Marek Mazanec, Jakub Lev, Radovan Pavlík, Filip Pavlík, Alexandr Hrabálek, Český svaz ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Mountfieldu Miroslav Schön představuje úsporná opatření  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.