Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po dobu nouzového stavu odpustí Hradec Králové podnikatelům nájmy

Hradecký magistrát chce pomoci v době nouzového stavu podnikatelům, kteří mají pronajaté městské prostory a museli zavřít. Odpustí jim nájmy. Rozhodla o tom rada města na mimořádném jednání.

Jde o součást balíčku opatření nazvaného Antivirus. Vedení města jím chce snížit dopady mimořádných opatřeních na občany, podnikatele nebo kulturní organizace. Nájem v pronajatých městských prostorách bude nájemníkům, kteří museli zavřít, odpuštěn. Platí to jen po dobu nouzového stavu.  Protikrizový balíček by ještě měli projednat zastupitelé na nejbližším zasedání. To má být 20. dubna.

"Nájmy za užívání městských nemovitostí jsou plně v kompetenci rady města, jejich prominutí je tedy platné od pátečního dne. Některá další opatření musí schválit zastupitelstvo," uvedla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Rada města také doporučila zastupitelům prominout poplatky za užívání veřejného prostranství pro podnikatelské i nepodnikatelské účely po celý letošní rok. Zastupitelé také mají rozhodnout o vytvoření finanční rezervy ve výši 150 milionů korun. "Rezerva by měla sloužit k překonání tohoto krizového období," uvedla náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO).

Součástí programu Antivirus jsou i předešlá rozhodnutí ředitelů městských školských zařízení prominout po dobu nouzového stavu platby za školkovné a za školní družinu. Právě toto opatření v pátek vedení města rozšířilo o odpuštění plateb v dubnu a v květnu za využití městských jeslí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucká Drbna

Štítky Hradec Králové, odpuštění nájmu, jesle, stav nouze, nouzový stav, rada obce, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dobu nouzového stavu odpustí Hradec Králové podnikatelům nájmy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.