Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Blíží se zápisy do 1. tříd základních škol. Letos budou, nejen v Královéhradeckém kraji, bez dětí

Zápisy do 1. tříd základních škol, budou v letošním roce hodně netradiční. Kvůli preventivním opatřením v souvislosti s šířením koronaviru, se uskuteční bez dětí. Ve Dvoře Králové bude stačit vyplnit formulář, který se odevzdá škole. V Hradci Králové se uskuteční zápisy především elektronicky.

Ve Dvoře Králové nad Labem proběhnou na školách zřizovaných městem od 1. do 15. dubna. Týká se to ZŠ Schulzovy sady, ZŠ Podharť, ZŠ Strž a ZŠ 5. května. Zákonní zástupci předškoláků jen vyplní formulář žádosti o přijetí, nebo odkladu povinné docházky a odevzdají ho příslušné škole.

Přihlášku je možné podat jen na jednu školu. Seznam přijatých žáků, bude zveřejněn do 30 dnů, od ukončení zápisu. Tedy do 15. května 2020.

Zápisy do 1. tříd budou v Hradci Králové od 1. do 30. dubna

V Hradci Králové budou probíhat zápisy do prvních ročníků základních škol od 1. do 30. dubna, a to hlavně  elektronicky. Ve výjimečných případech můžou rodiče zapsat budoucí prvňáčky osobně. Půjde to ale jen po předchozí domluvě s ředitelem školy. 

„V tuto chvíli nelze jasně stanovit nějaký pevný termín, rozhodli jsme proto, že zápis do základních škol bude probíhat během celého měsíce dubna především elektronicky. Rodiče budou moci své děti zapsat prostřednictvím odkazu umístěného na webových stránkách školy. V případech, kdy to opravdu nebude možné vyřešit jinak než osobně, tak jsou vyčleněny dva dny, kdy mohou rodiče dorazit osobně, ale bez dětí,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství.

Výjimečné osobní návštěvy půjdou jen v pátek 17. dubna mezi 16 – 18. hodinou a v sobotu 18. dubna v rozmezí od 9 do 11. hodin. S sebou nezapomeňte vzít občanský průkaz, rodný list dítěte a zdravotní průkaz dítěte.

Městské mateřské školy budou v Hradci v březnu za polovinu, dubnové školkovné se počítat nebude

Kvůli  uzavření základních a některých mateřských škol budou rodiče osvobozeni od poplatku za družinu nebo školkovného. „Ačkoliv nevíme, jak se bude celá situace vyvíjet během následujícího měsíce, tak jsme se rozhodli rodičům ulevit a upustit od platby školkovného nebo poplatku za školní družinu za měsíc duben. V případě školní družiny je pak odpuštěn také poplatek za březen, jelikož školy byly uzavřeny dříve něž školky. U školek dojde za březen k odpuštění poloviny školkovného, to znamená, že za březen budou rodiče platit jen 250 korun. Předškoláků, tedy dětí v posledním ročníku mateřské školy, se platby netýkají, jelikož se jedná o povinné vzdělání, které je bezúplatné,“ vysvětluje náměstek Hanousek. Řeší se i to, jakým způsobem se peníze budou vracet.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky , zápisy do 1 tříd, bez dětí, Dvůr Králové nad Labem, Hradec Králové, základní škola, Královéhradecký kraj, mateřská škola, Martin Hanousek, poplatek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se zápisy do 1. tříd základních škol. Letos budou, nejen v Královéhradeckém kraji, bez dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.