Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hradci Králové funguje Rouškobox. Nasbírané roušky z něj poputují Oblastní charitě

Roušek je stále nedostatek a tak se řada lidí pustila do jejich šití. Někteří šijí pro své rodinné příslušníky a známé. Na výrobu roušek, se přeorientovaly i některé firmy. Ty se zaměřily na šití roušek pro složky integrovaného záchranného systému, prodavačky, seniory a všechny, kdo je potřebují. Komu přebývají, může je věnovat do sběrného Rouškoboxu. Umístěný je v hradeckém Futuru. Sesbírané kusy poputují do tamní Oblastní charity.

Do Rouškoboxu může tedy přispět přebytečnou rouškou kdokoliv. Každý kousek se počítá. Vysbírané roušky, budou postupně předávány Oblastní charitě Hradec Králové a využity budou v rámci poskytovaných služeb pro ochranu zdraví sociálních pracovníků, zdravotních sestřiček i těch, kteří působí v domácnostech klientů. Roušky dostanou ale i samotní klienti.Tedy lidé nemocní, mají sníženou soběstačnost, seniory a nebo lidi sociálně vyloučené a znevýhodněné.

Aktuálně se naši pracovníci a pracovnice v terénu, například v domácnostech klientů, vystavují značnému riziku nákazy kvůli nedostatku ochranných pomůcek. Proto vítáme jakoukoliv pomoc ze strany jednotlivců i firem, které nám mohou poskytnout byť i jednu roušku. Velmi děkujeme všem, kteří se rozhodnou nám pomoci,“ říká Martin Weisbauer z Oblastní charity Hradec Králové .

Rouškobox najdete v přízemí obchodního a zábavního centra Futurum u hlavního pěšího vchodu. Roušky je možné vhazovat od 6:00 do 22:00. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto cmnt.cz

Štítky rouškobox, Futurum, Hradec Králové, roušky, rouška, charita, Oblastní charita Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové funguje Rouškobox. Nasbírané roušky z něj poputují Oblastní charitě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.