Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Desítky hasičů i policistů v Královéhradeckém kraji jsou preventivně v domácí karanténě. Fungování sborů ale ohroženo není

Fungování hasičů a policie v Královéhradeckém kraji, epidemie koronanviru zatím nenarušila. V karanténě jsou jich ale preventivně doma desítky.

„V našich řadách není nikdo, kdo by byl pozitivně testován na onemocnění COVID-19," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.  Po návratu ze zahraničí, zůstává v domácí preventivní karanténě v hradeckém kraji 13 zaměstnanců krajského HZS. Na stanicích  je teď minimální stav a hasiči se střídají na směny. Ostatní příslušníci ze směny jsou v pohotovosti. „Akceschopnost našich jednotek není nijak ohrožena a zůstává plně zachována," doplnila Götzová. HZS Královéhradeckého kraje má více než 510 zaměstnanců.

Hasiči mají v současnosti skladové zásoby ochranných pomůcek, se kterými pracují. Nedostatkem netrpí, ale pro technické zásahy, by se víc hodily respirátory, kterých se nedostává nikde a jsou proto nahrazovány maskami s filtrem.

V domácí karanténě jsou i policisté

Karanténu má i 38 zaměstnanců krajské policie. Kromě policistů i jde i o občanské zaměstnance. „Někteří se už z karantény vrátili zpět do služby, počet je tedy proměnlivý," řekla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková. Vyšetřování trestných činů ale ohroženo není.

Právě u některých trestných činů, může policie v důsledku nouzového stavu použít vyšší trestní sazbu. Tak tomu bude i v případě podezřelého z vykradení penzionu a hotelu v Peci pod Sněžkou. Protože muž podle policie kradl v době nouzového stavu, hrozí mu přísnější trest až osm let vězení.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky policie, hasiči, Královéhradecký kraj, karanténa, koronavir

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky hasičů i policistů v Královéhradeckém kraji jsou preventivně v domácí karanténě. Fungování sborů ale ohroženo není  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.