Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Od zítřka bude jezdit hradecké MHD jako o prázdninách

Hradecké MHD bude jezdit od zítřejšího dne, až do odvolání, podle prázdninového jízdního řádu. Dopravní podnik tím reaguje na rozhodnutí Bezpečnostní rady státu v souvislosti s šířením koronaviru.

Kvůli situaci kolem koronaviru, lidé městskou hromadnou dopravou v Hradci Králové moc nejezdí. Jejich pohyb se ve městě omezil na minimum a podnik na to musel zareagovat. V jízdních řádech, proto bude od zítřka platit druhý sloupec nazvaný „Pracovní den - omezení  dopravy MHD“.  

Díky přechodu na prázdninové jízdní řády, se bude moci věnovat víc času důkladné hygieně a dezinfekci vozů MHD. Dopravní podnik to zavedl už před několika týdny. Teď to ale bude o něco jednodušší. V ulicích města, bude vozů méně. „Pro nás je důležité chránit i naše řidiče. Od soboty byl zrušený nástup a výstup cestujících předními dveřmi, samozřejmě s výjimkou zrakově postižených. Dočasně je zrušený i prodej jízdenek u řidiče, současně je prostor u kabiny od pasažérů oddělen bezpečnostní páskou, aby lidé zbytečně nevstupovali do těsné blízkosti řidiče,“ říká Zdeněk Abraham, ředitel hradeckého dopravního podniku.

„Prázdninový jízdní řád nám zároveň uleví i ve směnách řidičů, v porovnání s běžným provozem „ušetříme“ 25 až 30 řidičů, kteří si budou moci dobrat loňskou dovolenou, hlavně však nebudou tolik v kontaktu s veřejností,“ dodává Abraham.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMHK

Štítky MHD, Hradec Králové, jízdní řád, koronavirus, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Bezpečnostní rada státu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od zítřka bude jezdit hradecké MHD jako o prázdninách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.