Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ukrajinci, kteří uvízli na hraničním přechodu v Náchodě, vyrazili po pěti dnech zpět domů

Na náchodských hranicích uvízl v neděli linkový autobus s 52 ukrajinskými občany, kvůli kontrolám polské strany. Teprve dnes ráno vyjeli do Prahy a odtud bude odpoledne vypraven vlak směr Ukrajina.

Na hranicích uvízli poté, co vláda v souvislosti s opatřeními, před dalším šířením nákazy koronaviru v Česku uzavřela hranice. Přes ně, se tak nemohli dostat na Ukrajinu a ani se vrátit zpět. Šlo o ty, kteří byli v Čechách na návštěvě, případně o ty, kteří přišli o práci. O všechny se město Náchod postaralo, zajistilo jim stravu i ubytování včetně nezbytných osobních potřeb.

„Chci poděkovat všem kolegům, kteří nebyli lhostejní, a pomohli se o tyto lidi postarat. Místostarosta František Majer obratem zajistil ubytování v jedné z náchodských škol, Hasičský záchranný sbor KHK je vybavil potřebnými lehátky a lůžkovinami, místostarosta Jan Čtvrtečka a dobrovolný hasič Jan Černý po dva dny zajišťovali stravování, které ochotně navařili v Hotelu Hynek, pečivo na snídaně darovaly Pekárny a cukrárny Náchod a zapojili se i lidé z vietnamské komunity žijící v Náchodě a darovali nezbytné oblečení na cestu,“ upřesnil starosta Jan Birke.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městský úřad Náchod

Štítky Ukrajinci, autobus, hranice, Náchod, Ukrajina, Praha, Česko, František Majer, Jan Čtvrtečka, Hasičský záchranný sbor, Jan Černý, Jan Birke

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinci, kteří uvízli na hraničním přechodu v Náchodě, vyrazili po pěti dnech zpět domů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.