Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přijel z Itálie do Hradce Králové a nedodržel karanténu. Na několik hodin vyřadil jednu posádku záchranářů

Případ velké nezodpovědnosti v sobotu řešili záchranáři z Hradce Králové. Ti vyjížděli za pacientem, který se zranil po pádu z kola v ulicích Hradce Králové. Po příjezdu se však zjistilo, že tento muž přijel z Itálie je mu nařízena domácí karanténa. Záchranáři sice stihli použít ochranné prostředky, ale bezohledné jednání vyřadilo celou jejich jednotku z činnosti.

„Někomu se to může zdát jako malicherný příběh, ale pojďme se na to podívat detailněji,“ píší záchranáři na svém webu a taky sociálních sítích. Pokud kdokoli ze záchranářů přijde do kontaktu s nakaženou osobou, musí podstoupit čtrnáctidenní karanténu. „V tu chvíli jsme mínus jedna posádka a o její služby se musí podělit ostatní kolegové“ doplňují záchranáři. 

V tomto případě měli záchranáři štěstí. Včas totiž zjistili, že jde o muže, který může být nakažený. „Přivolaní záchranáři včas použili příslušné ochranné pomůcky,“ píší.

Následovala několikahodinová dekontaminace 

I když záchranáři použili ochranné prostředky, musel celý tým včetně vybavení projít dekontaminací. „V praxi to znamená, že hasiči zřídí speciální pracoviště, na kterém v první fázi očistí speciálním roztokem záchranáře a následně sanitku,“ píší záchranáři. Toto čištění speciálním roztokem trvá minimálně hodinu a půl.

„Sečteno a podtrženo: posádka chybějící v řádu několika hodin a manévry záchranářů a hasičů,“ vysvětlují následky záchranáři. A to vše kvůli jednomu jedinému muži, který odmítl respektovat nařízenou karanténu. 

„Jelikož šlo o cyklistu, řešíme případ jako dopravní nehodu. Porušení karantény jsme zaevidovali a předáváme k řešení Krajské hygienické stanici,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS KHK

Štítky nehoda, koronavirus, karanténa, dekontaminace, nezodpovědnost, Hradec Králové, Itálie, ochranná pomůcka, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijel z Itálie do Hradce Králové a nedodržel karanténu. Na několik hodin vyřadil jednu posádku záchranářů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.