Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradecký kraj spustil informační kampaň na opatření, proti případnému šíření koronaviru

Informační kampaň spustilo vedení královéhradeckého kraje. Dozvědět bychom se v ní měli všechny důležité informace o koronaviru i způsobech, jak nákaze předcházet. Kraj už nechal vytisknout a distribuovat informační letáky.

„Jsme připraveni reagovat v případě výskytu nákazy v našem regionu. Spolupracujeme s hygieniky, lékaři a složkami IZS. Věřím ve společenskou odpovědnost všech občanů – v tuto chvíli je především nutné zachovat chladnou hlavu a dodržovat základní hygienická pravidla,” uvedl hejtman a předseda Bezpečnostní rady Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Veškeré důležité informace o koronaviru najdou lidé na webových stránkách krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Kraj také vydal dva letáky, které informují o situaci ohledně aktuální virové nákazy. První je určený pro cestovatele, kteří se v posledních dvou týdnech vrátili z rizikových oblastí nákazy. Jde o Čínu, Koreu, nebo italské regiony Lombardie a Piedmont.

Druhý leták obsahuje informace o tom, jak se dá snížit riziko nakažení koronavirem. Největší důraz kraj klade na důkladnou hygienu, především správné mytí rukou. To je základním preventivním opatřením proti šíření infekčních nemocí.

„Tyto letáky, které obsahují komplexní informace, jak nákaze předcházet, jsme už rozeslali v elektronické podobě všem krajským příspěvkovým organizacím s prosbou, aby informovali své pracovníky a šířily je dál pomocí vlastních komunikačních kanálů. Zároveň je tiskneme a distribuujeme do škol, obcí s rozšířenou působností a krajských příspěvkových organizací, abychom informovali co největší množství občanů a uklidnili je,“ doplnil hejtman Jiří Štěpán.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky Krajský úřad, koronavirus, opatření, letáky, kampaň, Královéhradecký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Jiří Štěpán, Čína, Korea, Lombardie, Piemont

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj spustil informační kampaň na opatření, proti případnému šíření koronaviru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.