Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Veřejnosti v Hradci Králové se uzavírají některé části nemocnice i elektrárna Hučák

Z bezpečnostních důvodů se obyvatelům Hradce Králové uzavírají některá místa ve městě. Například Fakultní nemocnice Hradec Králové vyhlásila zákaz návštěv na některých svých odděleních.

„S okamžitou platností je ve Fakultní nemocnici Hradec Králové vyhlášen zákaz návštěv až do odvolání na některých pracovištích,“ napsala na Facebook Fakultní nemocnice Hradec Králové Lenka Hobzová, nemocniční hygienik. 

Jde o všechny jednotky intenzivní péče, všechna oddělení na IV. interní hematologické klinice, Klinice onkologie a radiologie, Plicní klinice, Klinice infekčních nemocí a odděleních F, G a H na III. interní gerontometabolické klinice. 

„V tuto chvíli má výše uvedený zákaz výhradně preventivní charakter,“ uklidňuje Hobzová. V nemocnici bylo do této doby testováno na koronavirus šest pacientů, ani u jednoho se vir nepotvrdil. 

Uzavřený je i Hučák 

„Vzhledem k aktuální situaci ohledně koronaviru jsou všechny prohlídky elektráren a infocenter skupiny ČEZ dočasně zastaveny, a to z důvodu zajištění bezpečnosti provozu elektráren,“ řekla dnes novinářům mluvčí ČEZu Šárka Lapáčková Beránková

Kdy bude elektrárna veřejnosti opět přístupná se zatím neví. Na východě Čech společnost kromě elektrárny Hučák v Hradci Králové uzavřela i elektrárnu Poříčí v Trutnově.

O dalších omezeních dnes bude jednat Bezpečnostní rada státu 

Dnes je na programu jednání Bezpečnostní rady státu. Ta rozhodne o dalších plošných omezeních v souvislosti se šířením wuchanského viru. Jednat bude mimo jiné i o tom, zda se zakážou akce s větším počtem lidí. 

Například ministr vnitra Jan Hamáček navrhne vládě aby zakázala pořádání akcí nad 5 tisíc účastníků. Takové opatření by se dotklo plesů, koncertů i sportovních událostí. Bez fanoušků by se tak mohla hrát například i hokejová extraliga. 

Ohodnoť článek

Foto Hradecká Drbna

Štítky omezení, Hradec Králové, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hučák, Bezpečnostní rada státu, koronavirus, elektrárna, Jez Hučák, klinika, ČEZ, Facebook, Jan Hamáček, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejnosti v Hradci Králové se uzavírají některé části nemocnice i elektrárna Hučák  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.