Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Cizinecká policie se na Rychnovsku pustila do kontrol. Čtyři cizince čeká vyhoštění

V tomto týdnu probíhala na Rychnovsku kontrolní akce policistů z odboru cizinecké policie a Oblastního inspektorátu práce. Zaměřili se na kontrolu zaměstnanců jedné zdejší firmy a dvou staveb. Zkontrolovali téměř padesát cizinců, z toho čtyři budou kvůli chybějícímu pracovnímu povolení vyhošteni.

Předmětem kontrol byla pravost dokladů a odhalení případného padělání, ale také dodržování pobytového režimu cizinců a výkon zaměstnání s pracovním povolení,“  řekla mluvčí policie Lucie Konečná.

Důkladnou kontrolou, prošla necelá padesátka cizinců. Čtyři tu pracovali bez potřebného pracovního povolení. Policisté s nimi zahájili správní řízení a čeká je vyhoštění z Evropské unie.  

„Cizincům může být v těchto případech zakázán vstup do Evropské unie až na dobu tří let. Dále bylo na místě zjištěno 20x porušení pobytového režimu cizince, což bylo vyřízeno uložením příkazu na místě,“ doplnila Konečná.


Od začátku roku vyhostili policisté už 35 cizinců, kteří nesplňovali předpisy platné pro pobyt nebo zaměstnání cizinců na území České republiky.

V namátkových kontrolách budou policisté pokračovat, a to nejen na Rychnovsku, ale i v ostatních částech kraje. V jejich hledáčku budou nejen cizinci ve výrobních závodech, kontroly se budou týkat i ubytovacích zařízení. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecká Drbna

Štítky okres Rychnov nad Kněžnou, Cizinecká policie, Inspektorát práce, Evropská unie, Lucie Konečná, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie se na Rychnovsku pustila do kontrol. Čtyři cizince čeká vyhoštění  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.