Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Odstartoval 12. ročník soutěže E.ON Energy Globe. Nově hledá nápady, které zlepší čistotu ovzduší

Dvanáctý ročník soutěže E.ON Energy Globe ocení i letos nejlepší ekologické a energeticky úsporné projekty. Ty se mohou přihlásit do šesti kategorií Produkt, Obec, Firma, Stavba, Vzdělání a opět bude otevřena také kategorie Nápad. Novinkou letošního ročníku je speciální ocenění projektů a řešení směřujících ke zlepšení čistoty ovzduší.

Do soutěže o prestižní ekologickou cenu se mohou jako každý rok zapojit nejen lidé, ale také firmy a obce. Zájemci se mohou na webu www.energyglobe.cz zdarma přihlásit do šesti různých kategorií. Pro již dokončené projekty jsou určeny kategorie Produkt, Obec, Firma, Stavba a Vzdělání. Těm ve fázi myšlenky je určena kategorie Nápad. Přihlášené projekty, které se zabývají čistotou ovzduší, budou letos poprvé soutěžit o speciální ocenění poroty.

„Čisté ovzduší má přímý vliv na naše zdraví i kvalitu života. Proto jsme se rozhodli mu věnovat větší pozornost. Po zkušenostech z minulých ročníků věříme, že se mezi existujícími projekty nebo novými nápady najde takový, kterému soutěž pomůže k rychlejšímu růstu,“ vysvětluje Vladimíra Glaserová, koordinátorka soutěže ze společnosti E.ON. Partnerem speciálního ocenění je síť coworkingů Impact Hub, která pomůže s hledáním vhodných projektů a zároveň vítěze zapojí do akceleračního programu v hodnotě 300 000 Kč.

Své přihlášky mohou zájemci bezplatně zasílat až do 15. března 2020. Odborná porota, v níž opět zasednou zástupci Akademie věd ČR a Karlovy univerzity v Praze, posléze vybere dva nejlepší projekty z každé kategorie. O celkových vítězích rozhodne na podzim široká veřejnost, která bude hlasovat pro jeden ze dvou vybraných projektů na webu soutěže. Výjimkou je pouze kategorie Nápad a celkový vítěz soutěže, o němž rozhodne odborná porota.

Na celkového vítěze 12. ročníku čekají i letos hodnotné ceny od partnerů soutěže. Nejlepší projekt bude prostřednictvím médií a dalších marketingových aktivit představen široké veřejnosti, aby pomohl inspirovat ke vzniku dalších ekologických řešení. Zároveň se může probojovat až do světového finále soutěže.

O soutěži E.ON Energy Globe

Soutěž E.ON Energy Globe je nejvýznamnější české ocenění v oblasti energetických úspor a ekologie. Jedná se o mezinárodní soutěž (Energy Globe Award), kterou v České republice již od roku 2008 pořádá energetická společnost E.ON. V rámci soutěže jsou oceňovány projekty a inovativní nápady v oblasti životního prostředí a úspor energií. Za dobu své existence soutěž přilákala přes 2 100 projektů. Řada z nich přitom ovlivnila životy stovek tisíc obyvatel České republiky: do iniciativy Ukliďme Česko se zapojují stovky tisíc lidí, ekologické programy TEREZA zase každoročně pomáhají vzdělávat přes 90 000 dětí. Více informací o soutěži a možnostech přihlášení vlastního projektu najdete na webu www.energyglobe.cz.

O společnosti E.ON

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON SE, která je největším soukromým poskytovatelem energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem na 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje prostřednictvím své více jak 65 000 km dlouhé distribuční sítě elektřinou 1,2 milionu zákazníků, zejména v jižních Čechách a na jižní Moravě. Její tržní podíl v tomto sektoru činí 20 %. V oblasti plynu disponuje více jak 4 000 km dlouhou sítí a její podíl na trhu s plynem v České republice činí téměř 11 %.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky E.ON, Energy Globe, soutěž, 12. ročník, ovzduší, čistota, projekt, vzduch, Česko, Univerzita Karlova, Akademie věd České republiky, Evropa, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstartoval 12. ročník soutěže E.ON Energy Globe. Nově hledá nápady, které zlepší čistotu ovzduší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.