Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Náchod koupí za 13,5 milionu starou polikliniku. Lékaři v ní zůstanou

Náchodští zastupitelé dnes rozhodli o koupi pozemku a budovy staré polikliniky na Denisově nábřeží. Cena je 13,5 milionu korun. Město tím zajistí další fungování lékařské péče.

V budově ordinuje jedenáct lékařů, hlavně stomatologů. Důvodem koupi bylo to, že se soukromí vlastníci rozhodli budovu prodat a lékaři se obávali, že by s nimi nový vlastník nemusel počítat.

"Nákup staré polikliniky do našeho majetku je tou nejlepší možnou variantou, protože hrozba přerušení zubařských praxí, by představovala více než rok bez zajištění péče pro tisíce občanů. Právě jeden rok je totiž potřeba pro rekolaudaci případných nových prostor pro provozování zubařské praxe," uvedl starosta jedenadvacetitisícového Náchoda Jan Birke (ČSSD).

Město chce budovu zrekonstruovat za zhruba deset milionů korun. Kromě vybudování bezbariérového vstupu, by se mělo rozšířit i parkoviště a upraví se například i přilehlý park.

"Veškeré opravy, na které chce město Náchod využít i možnosti čerpání dotací, budou po dohodě s lékaři probíhat za provozu, aby provoz ordinací nemusel být přerušen. Nové nájemní smlouvy budou uzavřeny k 1. dubnu 2020," sdělila mluvčí radnice Nina Adlof.

Náchod má v letošním roce v plánu investice za 153 milionů korun. Tou hlavní je oprava mostu přes Metují v Bělovsi za 22 milionů korun. Ve čtvrti Babí, chce investovat do stavby spolkového, sportovního a kulturního centra. Sem půjde devět milionů.   

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, správa, stavby, zdraví, Náchod, lékař, Jan Birke, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod koupí za 13,5 milionu starou polikliniku. Lékaři v ní zůstanou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.