Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vocelovka v Hradci Králové má nové digitální učebny a dílny pro praktickou výuku

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Vocelova Hradec Králové má nové jazykové a digitální učebny. Nové jsou i dílny pro praktickou výuku řemeslných oborů. Královéhradecký kraj za modernizaci zaplatil 11,5 milionů korun. 90% celkové částky bylo zaplaceno z dotace integrovaného regionální operačního programu.

„Zmodernizovali jsme tři odborné učebny v budově školy a jednu v domově mládeže s celkovou kapacitou až 109 lidí. Do  učeben a odborných dílen jsme pořídili nové vybavení. Zajistili jsme bezbariérovost prostorů a také rekonstrukci dvou výtahů a toalet,“ řekl radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř (ODS). Nové jsou i živé ploty kolem areálu školy. 

Podle ředitele byla rekonstrukce nutná hlavně proto, že je stále vyšší zájem o technické obory. „Učebny budeme převážně využívat v odpoledních činnostech, například pro kurzy elektroniky a robotiky, automatizace, jazykových kurzů zaměřených na stavební či automobilní obory,“ říká ředitel SOŠ a SOU Vocelovka Lukáš Nepokoj.

Celkové cena rekonstrukce se vyšplhala na 11,5 milionu korun. 90% nákladů pokryla dotace z regionální regionální operačního programu. Zbylou částku hradil Královéhradecký kraj ze svých prostředků. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky soš a sou vocelova, Hradec Králové, rekonstrukce, nové, učebny, dílny, učebna, dílna, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vocelovka v Hradci Králové má nové digitální učebny a dílny pro praktickou výuku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.