Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Energetici vyhlásili kvůli silnému větru v Královéhradeckém kraji kalamitní stav

Energetici vyhlásili odpoledne ve všech okresech Královéhradeckého kraje kalamitní stav. Silný vítr způsobuje velké množství poruch. Bez elektřiny je v kraji více jak 55 tisíc domácností.

"Nejpostiženějšími oblastmi jsou Trutnovsko, Náchodsko, Vrchlabí, podhůří Krkonoš, Jaroměřsko, Rychnovsko a Hradecko," řekla mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková. Situace se začala zhoršovat po poledni. Silný vítr shazoval v poryvech větru vodiče ze sloupů.

Další vlna prudkého větru v Královéhradeckém kraji lámala stromy a větve. Mezi 12:00 až 15:00 zasahovali hasiči u více než 270 událostí. Většinou odklízeli popadané větve a stromy u silnic. "V současné době nejvíce zasahujeme na Náchodsku, Jičínsku a Trutnovsku. Přijímáme stále další hovory o událostech. Drtivá většina jsou popadané stromy," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Od půlnoci evidují hasiči celkem přes 300 událostí. Běžně, jich je denně 15 až 20.

V terénu je kromě profesionálních hasičů i velké množství dobrovolných. Hlavní vlna větru postupně ustává. Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí, ale zůstává. Opatrnost je tak na místě.

Čtete také:

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, vítr, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, vichřice, strom, okres Trutnov, okres Náchod, ČEZ, Krkonoše, okres Rychnov nad Kněžnou, Vrchlabí, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici vyhlásili kvůli silnému větru v Královéhradeckém kraji kalamitní stav  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.