Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTOGALERIE: V Gayerových kasárnách vyrostou dvě nová náměstí, navážou na nový parkovací dům

Na revitalizaci budovy Gayerových kasáren v Hradci Králové, která začala před několika týdny a využívá ji krajské Muzeum východních Čech, by měla navázat úprava ploch uvnitř kavalírů a před kasárnami. Rada města schválila podmínky soutěže na projektanta, který zpracuje dokumentaci pro stavební povolení a provedení stavby. Územní rozhodnutí již město má.

Mezi kavalíry vznikne areálový parter, který ze severu uzavírá nový parkovací dům. „Náměstí bude dlážděné, opatřené městským mobiliářem, veřejným osvětlením a s výsadbou nových stromů. Bude objízdné pro zásobování a obslužnost podnikatelských objektů v areálu kavalíru. V severní části centrálního náměstí bude také obnovena historická studna,“ popisuje záměr rekonstrukce Jiří Bláha, investiční náměstek primátora Hradce Králové.

Podle návrhu smlouvy s vítězným projektantem by tak město mohlo požádat o stavební povolení na podzim příštího roku. „Město bude koordinovat termínově svou část stavby v daném území s Krajským úřadem Královéhradeckého kraje. Hrubý odhad nákladů na tuto investici je předběžně 70 milionů korun. Přesnější číslo bude město znát až po zpracování vyšších stupňů stavební dokumentace a na základě nabídek stavebních firem ve veřejné soutěži,“ dodává náměstek Bláha.

Zbývající dvě boční náměstí před objekty Vrbenského a Gayerových kasáren vytvoří další nový důstojný prostor. Dláždění celého areálu doplní sadové úpravy, městský mobiliář a veřejné osvětlení. Na obě boční náměstí vzniknou z ulice ČSA také dva nové pěší vstupy opatřené brankami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hradeckralove.org

Štítky Gayerova kasárna, nová náměstí, Hradec Králové, Muzeum východních Čech, Jiří Bláha, České aerolinie, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: V Gayerových kasárnách vyrostou dvě nová náměstí, navážou na nový parkovací dům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.