Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradecká fakultní nemocnice připomněla Světový den hygieny rukou

Ke Světovému dni hygieny rukou, vyhlášenému Světovou zdravotnickou organizací, se v pátek 3. května připojila také Fakultní nemocnice Hradec Králové. Studenti Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy v Hradci Králové na klinických pracovištích nemocnice upozornili pacienty na důležitost hygieny rukou.

Součástí akce je také malá výstava prací dětských pacientů ze Základní a mateřské školy při FN HK, která je k vidění v přízemí Pavilonu interních oborů v areálu nemocnice. „Důkladná hygiena rukou je nejvýznamnějším preventivním opatřením, které zamezuje šíření infekčních nemocí,“ uvedla vedoucí oddělení nemocniční hygieny MUDr. Lenka Hobzová.

Do akce se zapojilo přibližně dvacet studentek školy, které během dne o významu hygieny rukou hovořily se stovkami lidí.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj TZ

Štítky FNHK, nemocnice, Hradec, akce, hygiena, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Světová zdravotnická organizace, Hradec Králové

Hradecká fakultní nemocnice připomněla Světový den hygieny rukou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.