Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

O víkendu na východě Čech lyžovaly navzdory oblevě tisíce lidí

Lyžařská střediska na východě Čech hlásí o víkendu podprůměrnou návštěvnost. Přesto o prvním březnovém víkendu zaplnily skiareály v Královéhradeckém a Pardubickém kraji tisíce lyžařů, a to byla obleva a proměnlivé počasí.

Do SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou, který nabídl lyžování ve svých pěti střediscích, zavítalo o víkendu přes 15 tisíc lyžařů. „Počasí nám nepřálo, počasí bylo proměnlivé. Pokud porovnáme návštěvnost v zimní sezoně, tak tento víkend byl podprůměrný," řekl Petr Hynek ze SkiResortu.

SkiResort stále nabízí 43 kilometrů sjezdovek na jeden skipas a upraveno je zhruba 80 kilometrů běžkařských tras. „Počasí by se mělo v dalších dnech vylepšovat, na horách má znovu panovat slunečné počasí. Sněhu je dost jak na sjezdovkách, tak na běžeckých trasách," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Ve Špindlerově Mlýně o víkendu lyžovalo asi 10 tisíc lidí. Podle ředitele skiareálu René Hroneše přijelo více lidí v sobotu. „Počasí bylo podstatně lepší než v neděli. V sobotu se udržely teploty kolem nuly, přijelo asi 6500 lidí. Dnes u nás lyžovalo asi 3500 lidí, teploty se vyhouply nad nulu a mrholilo. Nicméně na kvalitě sjezdovek tato mírná obleva není znát, sjezdovky stále drží pěknou formu," řekl Hroneš.

Ve Špindlerově Mlýně se dokončují přípravy závodů Světového poháru žen ve sjezdovém lyžování, které budou 8. a 9. března. Z tohoto důvodu je již uzavřena černá sjezdovka ve Svatém Petru, dvojsedačka a kotvový vlek Hřiště.

V Krkonoších se lyžuje například i v areálu SKIMU v Horní Malé Úpě, v Herlíkovicích nebo v Mladých Bukách. V plném provozu jsou také velká střediska v Orlických horách v Deštném a Říčkách i řada menších.

Lyžovalo se také v Pardubickém kraji. V Dolní Moravě pod Králickým Sněžníkem měli lyžaři k dispozici téměř deset kilometrů sjezdových tratí a kolem osmi kilometrů sjezdovek nabídl Skiresort Buková hora. Lyžovalo se na čenkovické i červenovodské straně.

Zatímco velká střediska v obou krajích hlásí stále dost sněhu, na sjezdovkách leží okolo jednoho metru, menší areály v podhůří začínají kvůli oteplení omezovat provoz. Kvůli oblevě se již před časem zastavil vlek například v Trhové Kamenici na Chrudimsku, tento týden ukončilo provoz středisko v Přívratu na Orlickoústecku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký, Pardubický, AUDIO, Česko, sjezdovka, lyžař, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Špindlerův Mlýn, Pec pod Sněžkou, Černá hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu na východě Čech lyžovaly navzdory oblevě tisíce lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.