Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Policie v hradeckém kraji nasadí do boje se zloději aut limuzínu

Dopravní policie Královéhradeckého kraje během února nasadí speciálně vybavené osobního vozidlo Audi A8 v civilním provedení pro dohled nad silničním provozem. Prioritou má být pátrání po odcizených autech. Novináře o tom dnes informovali zástupci krajské policie. Královéhradecký kraj je jedním z tranzitních území pro převoz kradených aut ze západní Evropy do Polska. Ředitel hradecké krajské policie David Fulka ČTK řekl, že policie v Královéhradeckém kraji bude mít takové vozidlo jako první z územních pracovišť.

Limuzína, která dříve sloužila na policejním prezidiu, bude po získání potřebného vybavení schopná kompletně monitorovat situaci v okolí a pomáhat s evidencí a lustracemi vozidel. "Auto s tímto motorem a vybavením v policii dosud není," řekl ČTK Fulka.

Loni policie v Královéhradeckém kraji zadržela řidiče tří vozů ukradených v Německu nebo v Rakousku. Řidiči se je pokusili přepravit do Polska. Jedním z aut byl luxusní Mercedes Benz v hodnotě převyšující 1,3 milionu korun, auto bylo 8. srpna odcizeno ve Vídni. Do pátrání po tomto autě se tehdy zapojilo několik policejních útvarů včetně zásahové jednotky. Auto, které řídila šestadvacetiletá cizinka, policie 9. srpna zastavila v Holohlavech na Hradecku na hlavním silničním tahu do Polska. Žena byla pod vlivem návykové látky a odmítala uposlechnout výzev policie k zastavení a k opuštění auta.

Letos krajská policie nasadí do provozu také dodávku Volkswagen Crafter, který bude sloužit ke kontrolám nákladních vozidel a autobusů. Loni posílily flotilu dopravní policie dva motocykly BMW 1200. Nyní má policie v Královéhradeckém kraji k dispozici 10 strojů BMW a tři Hondy. Krajská policie má v současnosti sedm osobních aut v civilním provedení určených ke stíhání neukázněných řidičů, dva jsou superby a pět oktávií.

Autoři

Štítky policie, doprava, Královéhradecký kraj, Polsko, Západní Evropa, Audi A8, BMW, Policejní prezidium České republiky, Mercedes-Benz, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie v hradeckém kraji nasadí do boje se zloději aut limuzínu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.