Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Za otravu kebabem v hradeckém bistru padla pokuta 250 tisíc korun

Majitel bistra v Hradci Králové, ve kterém se začátkem června přiotrávily kebabem desítky lidí, musí zaplatit pokutu 250 tisíc korun, uvedla to Česká televize. Po požití tortilly s kuřecím kebabem, zeleninou a tzatziki tehdy onemocnělo 81 lidí. Z nich 57 skončilo v hradecké fakultní nemocnici.

„Provozovatel bistra od nás dostal pokutu ve výši 250 tisíc korun,“ řekla ČT mluvčí hygienické stanice Veronika Krejčí.

Tehdejší provozovatel bistro uzavřel a na místě již funguje podnik jiného majitele. Před tím, než na místě začalo fungovat nové bistro, bylo nutné udělat kontrolní stěry. „Vše ale bylo negativní, takže z hygienického hlediska je už provozovna v pořádku,“ dodala mluvčí.

Policie případ odložila

Hradečtí policisté událost vyšetřovali kvůli podezření ze spáchání přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti. V pátek 12. října vyšetřovatel případ odložil, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti, které by opravňovali zahájit trestní stíhání. 

Z pozitivních výsledků stěrů z ranek na rukou jednotlivých zaměstnanců nešlo zjistit, který ze zaměstnanců ji do prodejny zanesl a který byl kontaminován až při práci. „Současně nebylo prokázáno zavinění konkrétní osoby, která by svou prací na prodejně byť z nedbalosti zapříčinila masivní namnožení bakterie s produkcí enterotoxinu typu A,“ řekla v říjnu mluvčí policie Iva Kormošová. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky otrava, kebab, Hradec Králové, maso, bistro, Česká televize, Krajská hygienická stanice

Za otravu kebabem v hradeckém bistru padla pokuta 250 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.