Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Seniorka upadla a nemohla vstát, pečovatelka přes dveře zaslechla volání o pomoc

Další zásah se šťastným koncem zaznamenali hradečtí městští policisté. Operační důstojník v pátek přijal na tísňové lince žádost o vyslání hlídky k seniorce v nesnázích. Volající uvedla, že je pečovatelka a nachází se před bytem své starší klientky, která zřejmě upadla, nemůže se zvednout a volá o pomoc.

„Přivolaná hlídka se pokusila dostat do označeného bytu přes sousední balkon, to se však nepodařilo, protože okna i dveře byla zavřena. Strážníci proto kontaktovali pracovnici organizace Život HK, která se pokusila otevřít byt náhradními klíči. Ani to však nepomohlo, protože z druhé strany dveří byl zasunut klíč,“ uvedla Simona Pacltová z hradecké městské policie.

Kontaktováni tedy museli být hasiči, kteří se pomocí hydraulického zařízení dostali do bytu. Na podlaze nalezli seniorku, která řekla, že kolem druhé hodiny ranní upadla a sama se nedokázala zvednout.

„Strážníci ženu uložili na postel a přivolali záchrannou službu. Záchranáři ji prohlédli a převezli k vyšetření do nemocnice,“ dodala Pacltová.

Autoři | Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky městská policie, Hradec Králové, seniorka, zranění

Seniorka upadla a nemohla vstát, pečovatelka přes dveře zaslechla volání o pomoc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.