Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Ztracené houbařky nalezeny: Úspěšná pátrací akce v Týništi nad Orlicí

Dvě mladé houbařky, které se včera večer ztratily v hustém lesním porostu u Sutých Břehů, byly po intenzivní pátrací akci nalezené mírně podchlazené, ale v dobrém zdravotním stavu.

Pátrací operaci odstartovalo včera ve 18:45 telefonické oznámení znepokojeného otce na linku 158. Jeho osmnáctiletá dcera a její o rok starší kamarádka se měly vrátit ze sběru hub, ale nedostavily se na místo srazu a večer začal padat. Dívky neměly u sebe mobilní telefony, což ztížilo jejich lokalizaci.

„Na místo bylo rychle vysláno téměř 50 policistů z Královéhradeckého i Pardubického kraje. Zapojil se i vrtulník Letecké služby, který oblast propátrával. Ačkoliv pátrání komplikovala nastupující tma a hustý lesní porost, odhodlání policistů neochvějně pokračovalo,“ uvedla na webu policie mluvčí Andrea Muziantová.

Úsilí se vyplatilo krátce po deváté hodině večerní, kdy byly dívky nalezeny zhruba tři kilometry od domluveného srazu, poblíž oploceného remízku. Obě byly mírně podchlazené. „Policisté je okamžitě zabalili do termofólie a předali do péče zdravotníkům, kteří je následně převezli k ošetření. Po zdravotní kontrole byly dívky předány zpět do péče otce,“ dodává mluvčí.

Tato událost znovu zdůrazňuje důležitost přípravy a opatrnosti při pobytu v přírodě, zejména bez telefonu. Díky rychlé reakci a koordinovanému úsilí záchranných složek skončilo toto potenciálně nebezpečné dobrodružství šťastně.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky Týniště nad Orlicí, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztracené houbařky nalezeny: Úspěšná pátrací akce v Týništi nad Orlicí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.