Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Participativní rozpočet Pro(buď) Hradec zná vítězné projekty. Nejvíc hlasů má Bike park

Obyvatelé Hradce Králové letos poprvé hlasovali o tom, jaké projekty by chtěli ve městě realizovat v rámci participativního rozpočtu. Mezi vítězi se objevily návrhy jako Bike park Pod Strání, Zelené srdce Hradce Králové nebo Revitalizace vyhlídky Rozárka. Na realizaci těchto a dalších projektů město vyčlenilo 10 milionů korun.

Do hlasování, které probíhalo od 16. září do 20. října, se zapojilo téměř 2 600 občanů. Hlasovali přes webovou stránku nebo aplikaci Munipolis. Vítězný projekt v kategorii velkých návrhů, Bike park Pod Strání, získal 1 784 hlasů.

 „Dalšími úspěšnými návrhy byly Pumptrack – sever a Zelené srdce Hradce Králové. Na tyto projekty bylo vyčleněno celkem 6 milionů korun,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková.

V kategorii malých projektů zvítězila Revitalizace vyhlídky Rozárka s 1 483 hlasy. Dalšími úspěšnými návrhy byly Hry na chodník nebo Kapesní park na hrázi v Roudničce. Na realizaci těchto projektů město vyhradilo 4 miliony korun.

Práce na některých projektech by mohly začít ještě letos, zbytek bude realizován do dvou let. Projekty musí být veřejně přístupné a nemají být finančně náročné pro návštěvníky.

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Puš

Štítky projekt, Hradec Králové, rozpočet, Roudnička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Participativní rozpočet Pro(buď) Hradec zná vítězné projekty. Nejvíc hlasů má Bike park  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.