Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Hradec Králové je připraven čelit potenciálním hrozbám spojeným s průmyslovými haváriemi

V Hradci Králové včera odpoledne proběhlo rozsáhlé cvičení složek IZS, které simulovalo únik 26 tun LPG z cisterny. Akce ověřila připravenost na mimořádné situace a efektivní spolupráci všech složek.

V Hradci Králové rozsáhlé taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému, které simulovalo únik 26 tun zkapalněného ropného plynu z cisterny v průmyslové oblasti. Cvičení mělo za cíl prověřit připravenost hasičů, policistů, zdravotníků i dalších záchranných složek na mimořádnou situaci, při které nebezpečný plyn ohrožoval okolí.

Akce se účastnilo přes 100 členů IZS a zahrnovala všechny úrovně krizového řízení od koordinace zásahu na místě přes operační řízení až po strategické rozhodování na úrovni města. 

Cvičení nejen že prokázalo vysokou úroveň připravenosti záchranných složek, ale také zdůraznilo význam spolupráce mezi jednotlivými subjekty, včetně firem v okolí. Vedle simulovaného zásahu přímo na místě byl kladen důraz i na komunikaci s veřejností, kterou orgány informovaly prostřednictvím SMS zpráv. Úspěšné zvládnutí cvičné havárie ukázalo, že Hradec Králové je připraven čelit potenciálním hrozbám spojeným s průmyslovými haváriemi, ať už na úrovni koordinace zásahových jednotek nebo krizového managementu na úrovni města.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HZS Královéhradeckého kraje

Štítky IZS, Královéhradecký kraj, záchranáři, hasič, policie, lékaař, LPG, únik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové je připraven čelit potenciálním hrozbám spojeným s průmyslovými haváriemi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.