Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Náročnou léčbu zpříjemní pacientům v hradecké nemocnici Dobrokavárna

Fakultní nemocnice Hradec Králové rozjela novou akci jménem Dobrokavárna. V rámci tohoto projektu nabízí dobrovolníci pacientům a jejich doprovodu zdarma kávu, čaj nebo kakao v Pavilonu prof. Bašteckého, budově č. 23.

Cílem je trochu zpříjemnit pobyt v nemocnici a dodat podporu při náročné léčbě. Dobrokavárna je otevřená třikrát týdně od 9:00 do 11:00 a poznáte ji podle tabule „DOBROKAVÁRNA OTEVŘENA“ ve vestibulu.

Koordinátorka Dobrovolnického programu Blanka Vápeníková, vysvětluje, že kromě horkých nápojů se tu rozdávají i vlídná slova a podpora. Některé z dobrovolnic mají osobní zkušenosti s léčbou, což jim umožňuje sdílet příběhy a rady s pacienty. Plány do budoucna? Rozšíření nabídky nápojů a drobného občerstvení. „Všem dobrovolníkům bych ráda poděkovala za jejich nezištnou pomoc. Velmi si vážíme, že ve svém volném čase přicházejí podpořit pacienty naší nemocnice a těšíme se na další spolupráci,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně pro ošetřovatelskou péči FN HK Dana Vaňková

FN HK se může pochlubit širokým týmem dobrovolníků, ať už studentů nebo seniorů. Dobrovolníci tráví čas s pacienty, čtou jim, chodí s nimi na procházky a pořádají různé akce. Náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Mgr. Dana Vaňková jim děkuje za jejich obětavou práci a vyzývá další zájemce, aby se zapojili a ozvali koordinátorce. Informace najdete i na webu nemocnice.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem FNHK

Štítky FNHK, Dobrokavárna, čaj, káva, pacient, léčba, zdarma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náročnou léčbu zpříjemní pacientům v hradecké nemocnici Dobrokavárna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.