Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Lvíčata čekají na soupeře do baráže, pod hradeckými lízátky smetla Litvu

Česká jednadvacítka si v kvalifikaci na Euro 2025 vybojovala postup do baráže, když v Hradci Králové smetla Litvu 3:0. Podle trenéra Suchopárka se jeho svěřenci zklidnili až po prvním vstřeleném gólu, do té doby to bylo ze strany lvíčat podle něj nervózní vystoupení.

Česká fotbalová reprezentace do 21 let si v posledním zápase kvalifikace na mistrovství Evropy 2025 na Slovensku vybojovala postup do baráže, když v Hradci Králové porazila Litvu 3:0. Skóre utkání otevřel v 53. minutě sparťan Kryštof Daněk, který svým přesným zakončením nastartoval český tým k vítězství. Krátce nato přidal druhý gól slávista Matěj Jurásek, a aby to bylo jasné, kapitán a nejlepší střelec týmu Václav Sejk výhru pečetil třetím gólem.

Pro svěřence trenéra Jana Suchopárka byla výhra povinností, jedině tři body jim totiž mohly zajistit posun před Wales na druhé místo tabulky, což je klíčové pro další postup. "Jsem spokojený. Start kvalifikace nám nevyšel, teď jsme se vrátili z nuly na osmdesát, protože nás čeká ještě baráž," řekl trenér Jan Suchopárek stanici ČT sport. "Dnes byla na hráčích znát tíha odpovědnosti, dlouho to šlo proti nám. Hráli jsme ale dál dynamický fotbal, po prvním gólu to z nich spadlo. Za stavu 0:0 nás podržel brankář Horníček. Kdyby se Litva ujala vedení, kdo ví, jak by zápas dopadl," uvedl Suchopárek.

Podle pravidel postupují na mistrovství Evropy přímo vítězové devíti skupin a tři týmy s nejlepší bilancí na druhých místech. Zbývajících šest celků z druhých míst zamíří do baráže, kde se utkají o poslední tři volná místa na šampionátu. Slovensko jako pořadatel má účast automaticky jistou. Nyní bude český tým bojovat v play off o šanci postoupit a představit se na velkém turnaji. Soupeře pro listopadovou baráž se jednadvacítka dozví ve čtvrtek. 

Branky: 53. Daněk, 56. Jurásek, 72. Sejk. Rozhodčí: Cann - Portelli, Ciantar (všichni Malta). ŽK: Daněk - Burdzilauskas, Burba, N. Stankevičius. Diváci: 8915.

Sestavy:

Česko: Horníček - Hadaš, Prebsl, Chaloupek, Harušťák - Daněk, Vydra (81. Icha), Šín (67. Langhamer) - Karabec (67. Vecheta), Jurásek (81. Juliš) - Sejk (86. Látal). Trenér: Suchopárek.

Litva: Kiriejevas - Burdzilauskas (77. Slendzoka), N. Stankevičius, Rutkovskis, Jurjonas - Remeikis, Kaušinis (59. Bagužas), K. Žebrauskas - Burba (88. Šetkus), Jansonas (77. Buzas), Steponavičius (77. Dovydaitis). Trenér: Ražanauskas.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem České fotbalové reprezentace

Štítky ČR, fotbal, Hradec Králové, lvíčata, Litva, lízátka, baráž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvíčata čekají na soupeře do baráže, pod hradeckými lízátky smetla Litvu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.