Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Stovka záchranářů bude v Hradci nacvičovat velký únik LPG z cisterny

Složky Integrovaného záchranného systému půjdou v týdnu do akce. Čeká je taktické cvičení, při kterém budou zasahovat při úniku velkého množství LPG z automobilové cisterny. Vše se bude odehrávat v areálu firmy na Slezském předměstí.

Cvičení bude simulovat únik velkého množství LPG z automobilové cisterny, přičemž stovka hasičů, záchranářů a policistů provede záchranné a likvidační práce. Běžný chod města nebude nijak narušen, uzávěry a evakuace budou provedeny jen fiktivně. Při skutečném úniku LPG je důležité okamžitě opustit ohroženou oblast, nepoužívat otevřený oheň ani spotřebiče, zavřít okna a dveře a informovat záchranné složky.

Cvičení IZS je klíčovým nástrojem k udržení připravenosti v případě havárie a je důležité, aby občané byli rovněž obeznámeni s tím, jak postupovat v krizových situacích. Takové akce zvyšují bezpečnost a pomáhají zajistit efektivní a rychlou reakci složek IZS.

Cvičení dne 22. října poslouží jako důležitý krok k tomu, aby se občané i pracovníci IZS cítili připraveni čelit případným výzvám spojeným s havarijními situacemi, které mohou nastat nejen v okolí podniků s nebezpečnými látkami, ale i v širším měřítku.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HZS Královéhradeckého kraje

Štítky cvičení, IZS, Panelová, únik, LPG, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovka záchranářů bude v Hradci nacvičovat velký únik LPG z cisterny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.