Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Královéhradecký kraj plánuje připravuje nové chráněné bydlení. Vznikne v Hořicích

V Královéhradeckém kraji byla vyhlášena veřejná zakázka na výstavbu bytového domu v Hořicích, který poskytne chráněné bydlení pro osoby s mentálním a kombinovaným postižením. Nový projekt přinese domov pro 12 klientů.

Kraj připravuje výstavbu dvoupodlažního bytového domu na okraji Hořic, který nabídne chráněné bydlení pro osoby se specifickými potřebami. Celkové náklady na projekt dosáhnou 51,9 milionu korun, přičemž 85 % této částky pokryje dotace.

„Dům ve tvaru písmene U bude obsahovat čtyři bytové jednotky, které poskytnou klientům komfort a bezpečí,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí kraje Martina Svatoňová. V přízemí a prvním patře budou vybudovány dvě identické bytové jednotky s třemi jednolůžkovými pokoji, společenskou místností a bezbariérovými koupelnami. Klienti budou mít přístup na krytou centrální terasu, která slouží k setkávání a relaxaci.

Vytápění objektu bude zajištěno dvěma tepelnými čerpadly a podlahovým topením. Dům bude navíc osazen fotovoltaickými panely, které přispějí k úspoře nákladů na energii. Zelená střecha a nová výsadba zajistí příjemné prostředí pro obyvatele i návštěvníky.

Zahájení stavebních prací je plánováno na květen 2025 s předpokládaným dokončením na konci léta 2026. Tento projekt přispěje k rozšíření sítě sociálních služeb v regionu a podpoří transformaci Domova sociálních služeb Chotělice směrem k větší dostupnosti a kvalitě komunitních služeb. Klienti se tak budou moci těšit na život s potřebnou podporou a péčí.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Hořice, bydlení, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj plánuje připravuje nové chráněné bydlení. Vznikne v Hořicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.