Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Hradecká radnice nabízí peníze na akce na nábřeží

Zájemci mohou teď podávat žádosti o podporu v prvním kole dotačního programu Královéhradecká nábřeží, zaměřeného na projekty realizované v roce 2025.

Tento program je skvělou příležitostí pro organizátory kulturních, sportovních i společenských akcí, které se konají na malebných nábřežích řek Labe a Orlice v Hradci Králové. Prostor pro vaši kreativitu nabízí místa jako Labské, Orlické, Eliščino, Tylovo a Smetanovo nábřeží, Náplavka nebo náměstí Svobody a Osvoboditelů. Právě na těchto lokalitách mohou probíhat akce, které nejen oživí veřejný prostor, ale také přilákají pozornost obyvatel i návštěvníků města.

Žádosti o dotace budou přijímány výhradně prostřednictvím dotačního portálu MMHK do 14. října 2024. Veškeré podrobnosti, včetně kritérií pro hodnocení projektů, jsou k dispozici v oficiálním znění dotačního programu pro rok 2025. Je důležité zdůraznit, že pro akce na nábřežích bude možné žádat o finanční podporu výhradně v tomto programu, a to kvůli přehlednosti a jednotné propagaci akcí. To znamená, že v jiných programech na podporu kulturních, sportovních či cestovních aktivit se na tyto akce dotace nevztahují.

Pro rok 2025 je tu další výjimečná možnost. Projekty přihlášené v rámci prvního kola tohoto programu mohou také zažádat o zařazení do dramaturgie oslav 800. výročí od první písemné zmínky o Hradci Králové. Pokud váš projekt splňuje kreativní principy spojené s touto významnou událostí, může se stát součástí hlavního programu oslav. Kreativní přístup a propojení s historií města bude při hodnocení projektů zohledněno.

Oproti předchozímu roku došlo k několika změnám:

Žadatelé: Nově se nemohou o dotace ucházet organizace založené či zřízené městem, dobrovolné svazky obcí a veřejnoprávní subjekty, kde je město členem.

Logo Povodí Labe: Akce konané na labské náplavce mají povinnost uvádět logo Povodí Labe na všech svých propagačních materiálech.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem města Hradec Králové

Štítky nábřeží, dotace, peníze, akce, kultura, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká radnice nabízí peníze na akce na nábřeží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.