Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Gastronomka z Nové Paky má novou kuchyň a dílny pro žáky v Lázních Bělohrad

Královéhradecký kraj investoval do rekonstrukce střední školy gastronomie a služeb v Lázních Bělohrad. Nově vybudovaná cvičná kuchyň a odborné dílny poskytnou žákům špičkové podmínky pro praktickou výuku.

Královéhradecký kraj dokončil modernizaci střední školy gastronomie a služeb v Lázních Bělohrad. Investice ve výši 25,8 milionu korun, plně hrazená z krajského rozpočtu, zahrnovala vybudování nové cvičné kuchyně a dílen pro odborný výcvik. Tato rekonstrukce je součástí širšího projektu renovace školní budovy a sportovní haly.

Nová kuchyň je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které odpovídají současným trendům v gastronomii. Žáci oborů kuchař, cukrář, pekař a číšník tak mají přístup k profesionálnímu vybavení, jako jsou chladící stoly, indukční plotny nebo tlakoví mixéři. Dílny pro odborný výcvik jsou rovněž vybaveny špičkovými zařízeními, která připravují studenty na reálné pracovní podmínky.

„Škola nyní nabízí prostředí, které podporuje praktické dovednosti a kreativitu našich žáků,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti).

Stavební práce začaly v únoru 2024 a zahrnovaly úpravy vnitřních prostor, instalaci nové vzduchotechniky a připojení na stávající infrastrukturu. Nové místnosti zahrnují také šatny, jídelny a hygienické zázemí pro žáky i pedagogy.

„Jsme druhé nejmodernější školní pracoviště v republice, což nám umožňuje poskytovat vzdělání na nejvyšší možné úrovni,“ uvedl Petr Jaroš, ředitel školy.

Střední škola gastronomie a služeb v Nové Paky aktuálně vzdělává 544 žáků v oborech hotelnictví, kuchař-číšník, pekař, cukrář, krejčí, truhlář a výrobce potravin. Absolventi mají možnost pokračovat ve studiu v oboru podnikání. Další fáze rekonstrukce zahrnuje renovaci sportovní haly, která bude dokončena v nejbližší době.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky kuchyně, Lázně Bělohrad, dílna, Nová Paka, Královéhradecký kraj, gastronomie, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gastronomka z Nové Paky má novou kuchyň a dílny pro žáky v Lázních Bělohrad  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.