Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Hradecká nemocnice hledá dárkyně mateřského mléka, nově jim půjčuje moderní odsávačky

Fakultní nemocnice Hradec Králové, a především její mléčná banka, průběžně hledá nové dárkyně mateřského mléka. Pro maminky zapojené do programu darování přichystala nemocnice významnou novinku, zakoupila moderní elektrické odsávačky, které zdarma zapůjčuje těm, které vlastní odsávačku nemají. A zájem je obrovský.

Odsávačky jsme pořizovali, abychom je mohli půjčovat maminkám, které nemají vlastní vybavení. Protože poptávka neustále roste, zvažujeme pořízení dalších,“ vysvětluje Miroslava Jandová vedoucí Tkáňové ústředny FN HK, pod kterou mléčná banka spadá. Mléčná banka FN HK podporuje dárkyně v okruhu 50 kilometrů od Hradce Králové. Zajišťuje svoz mateřského mléka a spolupracuje se zdravotnickými zařízeními i laktačními poradkyněmi v Královéhradeckém a Pardubickém kraji. Dárkyně za své mléko obdrží příspěvek na stravu ve výši 250 korun za litr mikrobiologicky nezávadného mléka.

„Mateřské mléko je pro novorozence nesmírně důležité a jen obtížně nahraditelné. Proto se neustále snažíme najít maminky, které by byly ochotné mléko darovat. Preferujeme dárkyně do šesti měsíců věku dítěte, jejichž mléko po pasterizaci pomáhá zejména novorozencům na Neonatologickém centru Dětské kliniky FN HK,“ dodává Jandová.

Pokud máte zájem pomoci novorozencům a stát se dárkyní mateřského mléka, můžete najít bližší informace na webu nemocnice www.fnhk.cz/tku/mlecna-banka nebo zavolat na telefonní číslo 495 833 750 v čase od 6:00 do 15:30. Nemocnice také připravila informativní video o činnosti mléčné banky, které můžete zhlédnout na YouTube: Video o Mléčné bance FN HK.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem FNHK

Štítky mateřské mléko, FNHK, Hradec Králové, odsávačka, dárkyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice hledá dárkyně mateřského mléka, nově jim půjčuje moderní odsávačky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.