Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Hlídejte si své kočky, v Hradci ode dneška probíhá odchyt těch toulavých

Od dnešního dne po celý pracovní týden proběhne ve vybraných lokalitách Hradce Králové odchyt toulavých koček a kocourů. Odchycená zvířata budou vykastrována a následně vrácena zpět do míst, kde byla nalezena. Město proto doporučuje majitelům domácích koček a kocourů, aby si své mazlíčky zabezpečili, aby nedošlo k jejich nechtěnému odchytu.

Na tento kastrační program bylo vyčleněno 600 tisíc korun z rozpočtu města. Městské zastupitelstvo odsouhlasilo částku na kastrační program vzhledem k tomu, že problém toulavých koček začíná být ve městě značný. "Původně jsme počítali, že 400 tisíc z této částky použijeme na zpracování analýzy výskytu těchto zvířat na území města. Nakonec jsme se ale rozhodli, že analýza nebude nutná, a ušetřené peníze jsme přesunuli na samotný kastrační program," vysvětlil v tiskové zprávě města náměstek primátorky Adam Záruba.

Aktuálně městská rada schválila vyčlenění 300 tisíc korun, které budou směřovány městskému útulku. V první fázi bude docházet ke kastraci koček, které projdou útulkem – ať už to jsou zvířata, která najdou nové majitele, nebo kočky, které se vrátí zpět do původních lokalit. Dalších 300 tisíc bude využito na kastraci toulavých koček v terénu a na příspěvky pro občany Hradce Králové, aby byli motivováni k preventivním kastracím domácích mazlíčků.

„Tento komplexní přístup by měl pomoci předcházet přemnožování koček a zamezit problémům, kdy lidé nechtěná koťata vyhodí na ulici. Věříme, že to přispěje ke zlepšení situace toulavých zvířat ve městě,“ dodává zástupce města.

Program je první svého druhu v Hradci Králové a očekává se, že postupně pomůže snížit počet toulavých koček a zlepšit jejich celkové podmínky ve městě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kočka, odchyt, kastrace, toulavá, Hradec Králové, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídejte si své kočky, v Hradci ode dneška probíhá odchyt těch toulavých  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.