Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hudební most mezi filharmonií a Střezinou. Umělecká škola si půjčila koncertní křídlo

Spolupráce mezi Filharmonií Hradec Králové a Základní uměleckou školou Střezina získává nový rozměr s půjčkou koncertního křídla Petrof Mistral. Slavnostní předání tohoto nástroje, které se uskuteční 1. října 2024, otevírá nové možnosti pro mladé hudební talenty.

Díky této iniciativě získají studenti ZUŠ příležitost zdokonalovat své umění na špičkovém nástroji, což podtrhuje filharmonií dlouhodobě deklarovanou podporu regionálního hudebního vzdělávání. „Podpora mladých talentů je pro nás prioritou," říká v tiskové zprávě Vladimír Šrámek, ředitel Filharmonie Hradec Králové.

Tento krok je součástí širší strategie filharmonie, která zahrnuje projekty jako Orchestrální akademie a společné koncerty s mladými hudebníky. „Jsme nadšeni, že můžeme našim studentům nabídnout práci s tak výjimečným nástrojem," doplňuje ve zprávě Tomáš Votava, ředitel ZUŠ Střezina.

Vrcholným bodem této spolupráce bude koncert Matyáše Nováka, uznávaného královéhradeckého klavíristy, který se koná 16. října 2024. Na Petrof Mistral předvede své umění v Hudbocvičně ZUŠ Střezina, což bude symbolické spojení profesionálního a studentského světa.

Společně s tímto kulturním přínosem se chystá i koncert k 100. výročí houslařského ateliéru Pilařů, který se odehraje v sále filharmonie 1. října.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Filharmonie Hradec Králové

Štítky umělecká škola, koncert, Filharmonie Hradec Králové, Vladimír Šrámek, umění, Tomáš Votava, Matyáš Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hudební most mezi filharmonií a Střezinou. Umělecká škola si půjčila koncertní křídlo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.