Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dočasná stavební uzávěra na Bojišti v Trutnově. Město chce lokalitu připravit na změny

Radnice v Trutnově rozhodla o dočasné stavební uzávěře na vybraných pozemcích v městské části Bojiště. Tento krok umožní nepřerušenou přípravu na výstavbu západního obchvatu a zároveň řeší problémy s odpadními vodami.

Město zvažuje změnu územního plánu, která je spojená s výstavbou obchvatu. „Je to poprvé, co jsme se rozhodli pro takto razantní opatření," uvádí v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města. Hlavními důvody jsou příprava obchvatu, špatné odtokové poměry a kapacita čerpací stanice odpadních vod.

Nový obchvat spojí Bojiště s plánovanou dálnicí D11 a významně tak uleví dopravní situaci ve městě. „Očekáváme, že obchvat využijí především řidiči jedoucí z Náchodska na Jičínsko nebo do hor, což výrazně odlehčí centru města," dodává ve zprávě David Jelínek z Odboru rozvoje města.

Proces ověření trasy obchvatu by měl být dokončen do konce roku. Součástí příprav je i hydrogeologický průzkum a posouzení možností vsakování dešťových vod. Výsledkem bude aktualizace územního plánu, která zajistí podmínky pro budoucí zástavbu v této oblasti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Trutnov

Štítky Trutnov, Bojiště, územní plán, Michal Rosa, ODS, okres Náchod, okres Jičín, dálnice D11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dočasná stavební uzávěra na Bojišti v Trutnově. Město chce lokalitu připravit na změny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.