Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Pejskaři budou moci v hradeckých Malšovicích vyrazit venčit do psího parku

Město Hradec Králové má skvělou zprávu pro všechny pejskaře. Vedle oblíbeného letního koupaliště Flošna v Malšovicích vznikne vůbec první psí park. Tato volně přístupná plocha o rozloze 1533 m² bude přizpůsobena volnému pohybu a aktivitám psů.

Prostory budou chráněny oplocením, takže bude možné nechat svého čtyřnohého mazlíčka bezpečně pobíhat bez obav. Vstup do parku zajistí vjezdová brána a dvě dvojité branky, které usnadní přístup nejen pejskařům, ale i návštěvníkům bez psů. Pro pohodlí návštěvníků budou instalovány tři lavičky, aby si mohli pejskaři v klidu odpočinout, zatímco jejich mazlíčci budou dovádět. Do budoucna město zvažuje park doplnit i o speciální herní prvky pro psy, čímž by se prostor stal ještě atraktivnějším.

Technické služby se během podzimních dnů chystají vypsat výběrové řízení na zhotovitele. „Pokud vše půjde podle plánu a klimatické podmínky to umožní, mohl by dodavatel s budováním psího parku začít začátkem nadcházejícího roku,“ popsal v tiskové zprávě města šéf Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Radnice předpokládá, že by částka za kompletní výstavbu psího parku neměla přesáhnout milion korun. Finální cenu ale určí až výběrové řízení.

Plán psích parků v Hradci Králové tímto nekončí. V dalších letech by se mohla podobná místa objevit například v Labské kotlině, v blízkosti soutoku, nebo dokonce u Durychovy ulice. Město tak dává jasně najevo, že péče o naše čtyřnohé přátele je pro něj důležitá a že plánuje tyto prostory nadále rozšiřovat.

Malšovice se tedy stávají nejen atraktivním místem pro obyvatele, ale i pro jejich mazlíčky, kteří si budou moci užít nové zážitky a zábavu v bezpečném prostředí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/jagdprinzessin

Štítky Malšovice, pejskař, pes, park, Hradec Králové, venčení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejskaři budou moci v hradeckých Malšovicích vyrazit venčit do psího parku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.