Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

V hradeckých Kuklenách budou moci lidé příští rok na podzim relaxovat v novém parku

Hradecké Kukleny se mění lidem před očima. Jako houby po dešti tady vyrůstají nové bytové domy. Město tady také chystá nový park Pernštejnů, který bude sloužit jednak rekreaci, ale je také součástí dlouhodobého plánu protipovodňové ochrany.

Park je prvním krokem v rámci rozsáhlého projektu úprav Malého labského náhonu, jejichž cílem je zvýšit ochranu před povodněmi, zlepšit estetickou hodnotu veřejných prostor a nabídnout nové místo pro relaxaci i sport. Výběr zhotovitele proběhne v říjnu a s dokončením projektu se počítá na podzim příštího roku.

„Park Pernštejnů je první vlaštovkou v sérii plánovaných úprav Malého labského náhonu, které nejen zvýší protipovodňovou ochranu, ale také zkrášlí veřejné prostranství a vytvoří příjemné místo pro setkávání. Kukleny jako celek byly dlouhou dobu zanedbávány, a proto je revitalizace této oblasti zásadní,“ vysvětlil v tiskové zprávě náměstek primátorky odpovědný za oblast investic Lukáš Řádek.

Podmínky výběrového řízení na zhotovitele byly schváleny radními v září, samotný výběr se uskuteční v říjnu. Už v průběhu podzimu příštího roku by mohli návštěvníci nový park využívat naplno.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem města Hradec Králové

Štítky park, Perštejn, Kukleny, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckých Kuklenách budou moci lidé příští rok na podzim relaxovat v novém parku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.