Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Divadelníci v Hradci zvou na první večerní představení nové sezóny

Dneska večer ožijí divadelní prkna Klicperova divadla. Herci totiž zvou na první večerní představení nové sezóny. Během večera představí dvě inscenace, které měly premiéru na konci loňské sezóny.

První představení má start v devatenáct hodin a diváci se mohou těšit na komedii Oslava, od autorského dua Petr Pýcha a Jaroslav Rudiš, v režisérském křesle usedl uměleckého šéf Pavel Khek. "Tato historická mystifikace, propojená s oslavou 300. výročí premiéry Vivaldiho Čtvera ročních období, přináší do malebného prostředí Lomnice nad Popelkou humor a ironický pohled na to, co znamená být maloměstským Čechem s velkými sny. Diváci se mohou těšit na neotřelou kombinaci historie, hudby a české nátury v lehce absurdním balení," popsal v tiskové zprávě Klicperova divadla mluvčí Martin Sedláček.

Druhá se slibovaných inscenací se odehraje ve Studiu Beseda ve stejnou dobu. To se představí původní adaptace románu držitelky Nobelovy ceny za literaturu Olgy Tokarczuk Lovu zdar! "Tento morální eko-thriller plný humoru, poezie a hvězd přináší příběh záhadných vražd na česko-polském pomezí, kde se zvířata možná rozhodla vzít spravedlnost do svých rukou. Režisér Martin Satoranský vytvořil napínavou inscenaci, která spojuje ekologické téma s atmosférou tajemného thrilleru i humorem," uvedl Martin Sedláček.

Programu na Hlavní scéně bude od 18:15 předcházet vernisáž obrazů a struktur výtvarníka Jiřího Marbacha. Vstup na vernisáž je pro všechny návštěvníky zdarma. Vstupenky je také možné zakoupit přímo na večerní pokladně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky představení, divadlo, Klicperovo, Hradec Králové, noční

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelníci v Hradci zvou na první večerní představení nové sezóny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.