Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

ZŠ a MŠ Malšova Lhota v Hradci Králové projdou rozsáhlou rekonstrukcí

Město Hradec Králové investuje téměř 65 milionů korun do komplexní rekonstrukce Základní a Mateřské školy Malšova Lhota. Projekt zahrnuje nejen modernizaci stávajících prostor, ale i výstavbu nové přístavby, která rozšíří kapacity školy.

Hlavní změny zahrnují výměnu topného systému, instalaci moderní vzduchotechniky a zateplení celé budovy, což výrazně sníží budoucí provozní náklady. „Součástí projektu je i záruční servis po dokončení prací,“ dodala v e-mailu pro redakci mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková.

Nová jídelna v přístavbě bude sloužit nejen školním potřebám, ale stane se místem pro společenské, kulturní a vzdělávací akce. V patře přístavby přibydou tři nové třídy a nové zázemí pro personál, na které město plánuje čerpat dotace.

Rekonstrukce také zahrnuje úpravy tělocvičny a šaten, a díky instalaci výtahu bude škola plně bezbariérová. Práce na stávajícím objektu by měly být dokončeny do konce července příštího roku, což zaručí plynulý návrat do provozu po letních prázdninách.

Vedle tohoto rozsáhlého projektu, město dokončilo většinu letních oprav dalších školských zařízení, na které bylo vyčleněno více než 20 milionů korun. Tyto práce zahrnovaly rekonstrukci sportovních podlah, školních kuchyní, oken a střech. I přes dosažený pokrok, několik menších zásahů, které nebudou narušovat běžný provoz, je stále v plánu na několika školách.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MMHK

Štítky rekonstrukce, Hradec Králové, Lhota za Červeným Kostelcem, projekt, přístavba, instalace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radka Černá

Je tedy velmi zajímavé ze v této škole se zatím vůbec nic neděje.

Sobota, 7. září 2024, 22:27Odpovědět

ZŠ a MŠ Malšova Lhota v Hradci Králové projdou rozsáhlou rekonstrukcí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.