Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Trutnov slavnostně odhalí novou sochu: Oslava cyklistiky ve městě kruhových objezdů

Ve středu 11. září v 17:30 přivítá Trutnov nový umělecký prvek v centru města. Socha "Jízda" od Veroniky Psotkové ozdobí nově vzniklý kruhový objezd na křižovatce ulic Pražská, Úpická a Žižkova.

Socha vznikla jako pocta místní cyklistice a je inspirována populárními terénními stezkami Trutnov Trails a silničním hobby závodem Krakonošův cyklomaraton. Tomáš Hendrych, místostarosta města, zdůrazňuje, že Trutnov je městem, které cyklistiku nejen podporuje, ale i oslavuje.

"Jízda představuje dynamický sjezd, vyjádřený prostřednictvím točících se kol a kmitajících špic bicyklu, stylizovaných v ocelové konstrukci. Dílo symbolizuje nejen sport, ale i krkonošskou krajinu v srdci města,“ popisuje v tiskové zprávě autorka Veronika Psotková.

Projekt financuje trutnovská radnice a soukromí dárci, včetně manželů Renaty a Rudolfa Kasperových a několika místních firem. Celkové náklady na umělecké dílo dosáhly 1,1 milionu.

Slavnostní odhalení sochy "Jízda" se stane součástí letošního ročníku akce Sochy ve městě, které se zúčastní i samotná umělkyně Veronika Psotková.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Trutnov

Štítky Trutnov, socha, cyklistika, kruhový objezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov slavnostně odhalí novou sochu: Oslava cyklistiky ve městě kruhových objezdů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.