Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Další z kruhových objezdů v Trutnově dostane novou originální výzdobu

Drak, fontána, vlajky, erby, to všechno zdobí kruhové objezdy v Trutnově, kterých je celkem dvanáct. Přesně za týden trutnovská radnice slavnostně odhalí novou sochu v blízkosti centra města. Jízda od Veroniky Psotkové bude nově zdobit okružní křižovatku v ul. Pražská.

Jízda od Veroniky Psotkové bude nově zdobit okružní křižovatku v ul. Pražská. „Ze strany města vzešel návrh na využití kruháku způsobem, kterým bychom chtěli vzdát hold cyklistice a všem místním cyklistům, kterých rozhodně není málo. Trutnov po celé republice i v zahraničí proslavily terénní stezky pro MTB - Trutnov Trails nebo významný silniční hobby závod Krakonošův cyklomaraton,“ vysvětlil v tiskové zprávě Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova.

Díla Veroniky Psotkové už  mohli lidé vidět. Před několika lety mohli vidět její skulptury například zavěšené na pěší zóně nebo na Dolní promenádě v rámci akce Sochy ve městě. „Jízda jsou točící se kola a kmitající špice bicyklu v terénu. Sochou je pro mne celý střed objezdu - dynamický sjezd stylizovaný v ocelové konstrukci i kousek “krkonošské” krajiny uprostřed města,“ popisuje Veronika Psotková, autorka sochy. Výrobu zajistila trutnovská firma Kasper Kovo, s. r. o., a instalaci provedou Technické služby Trutnov, s. r. o.

Slavnostní odhalení za přítomnosti autorky se uskuteční ve středu 11. září v 17:30. Instalace sochy je součástí letošního ročníku Soch ve městě. Celkové náklady na pořízení uměleckého díla, tedy autorský honorář, výrobu a instalaci včetně terénní úpravy, jsou 1,1 milionu Kč. Dvě třetiny uhradí trutnovská radnice a třetinu nákladů pokryjí dary soukromých subjektů. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Trutnov

Štítky Trutnov, kruhový objezd, jízda, kolo, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další z kruhových objezdů v Trutnově dostane novou originální výzdobu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.