Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Hradecké Klicperovo divadlo zahájí sezonu festivalem Čekání na Václava

Novou divadelní sezonu Klicperova divadla v Hradci Králové zahájí tradiční festival Čekání na Václava. Od 28. září do 28. října přehlídka nabídne 13 divadelních představení, dvě scénická čtení a dva koncerty.

Festivalem Čekání na Václava divadlo zahajuje sezonu pravidelně od roku 2004. Představení se vedle hlavní scény konají i ve Studiu Beseda. Volný prodej vstupenek na festival začne v pondělí 26. srpna, předplatitelé Klicperova divadla si budou moci vyměnit kupóny na festivalová představení od 22. srpna.

Přehlídku zahájí 28. září tanečně-hudební ztvárnění hry Tennessee Williamse Tramvaj do stanice touha v podání skupiny Dekkadancers. Dále se na hradeckých scénách představí například Divadlo Járy Cimrmana, Divadlo Bez zábradlí, Východočeské divadlo Pardubice, Činoherní klub Praha, A studio Rubín, Divadlo Ungelt či Švandovo divadlo. "Festival uzavře 28. října osobité nastudování Moliérovy klasické komedie Škola žen, kterou přiveze Činoherní studio Ústí nad Labem," uvedl mluvčí divadla Martin Sedláček.

V pondělí 14. října se ve Studiu Beseda uskuteční dvě scénická čtení projektu LiStoVání v podání Lukáše Hejlíka a jeho kolegů. Prvním je dramatizace bestselleru Gottland polského spisovatele Mariusze Szczygieła. Následovat bude satirická komedie Už je tady zas, která si bere na mušku návrat nacismu v současném světě, uvedl mluvčí.

Koncerty budou ve Studiu Beseda. V úterý 1. října to bude Šansonárium v podání šansoniérek Elišky Lüftner a Petry Tenorové. Ve středu 9. října se představí kapela Petr Sovič & Gramofon.

Samotné Klicperovo divadlo v nadcházející divadelní sezoně 2024/2025 nabídne šest premiér. První bude Král Lear Williama Shakespeara v režii Michala Háby, kterou divadlo uvede 5. října. Premiéra součástí festivalu Čekání na Václava není.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky ČR, divadlo, festival, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké Klicperovo divadlo zahájí sezonu festivalem Čekání na Václava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.