Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

V Hradci Králové se připravuje stavba dvou parkovacích domů. Jeden na Slezském Předměstí, druhý u nemocnice

Rada města Hradec Králové schválila projekt nového parkovacího domu Rožberk, který má vzniknout na Slezském Předměstí. Tento třípodlažní objekt poskytne 284 parkovacích míst a nabídne moderní vybavení včetně nabíječek pro elektromobily a kolárny pro 21 jízdních kol.

„Přípravné práce by měly začít již letos a otevření je plánováno na rok 2025. Cílem je zmírnit chronický nedostatek parkovacích míst v této lokalitě,“ řekla novinářům mluvčí hradeckého magistrátu Kateřina Rohlíčková.

Město doufá, že nové parkování, které bude zpoplatněno, přinese úlevu obyvatelům i návštěvníkům čtvrti. Plány ještě musí projít schválením zastupitelstvem, které se sejde v srpnu.

Paralelně Fakultní nemocnice Hradec Králové připravuje stavbu dalšího, mnohem většího parkovacího domu pro 925 aut, aby řešila dlouhodobý problém s parkováním. Tento projekt, jehož náklady se odhadují na 700 milionů korun, by měl startovat v roce 2026 a dokončen být mezi lety 2027 a 2028. Nemocnice, která bude investorem, správcem i provozovatelem, se snaží vyřešit situaci, kdy legální parkovací kapacita 1000 míst nestačí uspokojit denní provoz až 3600 vozidel.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto manfredrichter | Pixabay

Štítky Hradec Králové, parkovací dům, Slezské Předměstí, nemocnice, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se připravuje stavba dvou parkovacích domů. Jeden na Slezském Předměstí, druhý u nemocnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.