Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Hygienici jsou spokojeni, rodiče můžou být také, tábory v hradeckém kraji jsou v pohodě

Prázdninové kontroly dětských táborů v Královéhradeckém kraji dosud odhalily jen drobná pochybení. Hygienici v jednom případě udělili pokutu ve výši pět set korun za porušení povinnosti při zajištění provozní hygieny v jednom samostatném stravovacím zařízení.

Při kontrolách samotných táborů zjistili nedostatky jen ve dvou případech, a to při ubytování a ve zdravotním zabezpečení akce. Tyto přestupky vyřešili domluvou, uvedla dnes Krajská hygienická stanice (KHS) Královéhradeckého kraje na webu. Údaje jsou k 31. červenci.

Hygienici v kraji v současné sezoně evidují jednu evakuaci tábora v důsledku bouřek, epidemický výskyt zažívacích obtíží na letních dětských táborech nemají hlášený žádný.

"K 31. červenci provedli pracovníci odboru hygieny dětí a mladistvých celkem 93 kontrol, z toho 88 na zotavovacích akcích a pět kontrol bylo zaměřeno na samostatné stravovací zařízení využívané pro stravování účastníků tábora. Většina pořadatelů přistupuje k zajištění požadovaných hygienických podmínek zodpovědně," uvedli zástupci hradecké KHS..

V Královéhradeckém kraji mají hygienici k 31. červenci nahlášených 219 zotavovacích akcí s celkovou účastí 16.225 dětí. Dalších 319 dětí se účastní takzvaných jiných podobných akcí, jako jsou organizované pobyty s méně než 30 táborníky nebo s dobou trvaní kratší než pět dnů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com/SpiritComms

Štítky ČR, správa, rekreace, zdraví, děti, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici jsou spokojeni, rodiče můžou být také, tábory v hradeckém kraji jsou v pohodě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.